Bračnom paru Savić biće vraćeno dete

0
screenshot/TV Prva

Na današnjem sastanku u Ministarstvu za rad odlučeno je da se bračnom paru Biljani (52) i Borislavu Saviću (48) iz Beograda vrati njihova usvojena, trogodišnja ćerka, koja im je pre desetak dana oduzeta zbog proceduralne greške, objavio je Blic.

Na sastanku sa službenicima u Ministarstvu, utvrđeno je da je Centar za socijalni rad u Subotici napravio grešku koja je dovela do toga da im se oduzme devojčica koja je živela sa njima više od šest meseci, te je odlučeno da dete može biti vraćeno svojim usvojiteljima.

Ministar Zoran Đorđević obećao je danas ubrzanu proceduru u skladu sa zakonom i ukoliko sve bude bilo u redu, očekuje razrešenje slučaja za dan dva.

“Za sada se čini da ima grešaka u proceduri, ali neću da prejudiciram. Očekujem pozitivan ishod”, kazao je Đorđević i dodao da dete ne sme da bude talac birokratije.

Pojedini mediji su jutros preneli vest da je dete vraćeno roditeljima, ali Savići nisu to hteli da potvrde pre razgovora sa službenicima u Ministarstvu za rad.

Podsećamo, Centar za socijalni radu u Subotici oduzeo je pre više od nedelju dana dete Savićima uprkos tome što je ovaj par sredinom maja dobio rešenje o usvajanju. Problem je nastao, prema rečima roditelja, zbog proceduralne greške koju su napravili radnici Centra i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku.