Božo Prelević: Merima Isaković može da bude svedok Lečićeve “matrice ponašanja”

0
screenshot/jovana lukina

Advokat Danijele Štajnfeld, Božo Prelević, rekao je da Merima Isaković može da bude svedok u postupku koje tužilaštvo vodi protiv Branislava Lečića zbog optužbi njegove klijentiknje da ju je silovao, te da je reakcija Isaković dokaz da je Štajnfeld uspela da ohrabri žrtve da ne ćute o svojim traumama.

„Osnovna svrha i želja Danijele, odnosno filma koji je snimila, je ispunjena – uspela je da ohrabri žrtve da ne ćute o svojim traumama. Jedna od tih svrha je i Merima Isaković”, navodi Prelević, prenosi Nova.rs.

Prema njegovim rečima, gest Merime Isaković, pored toga što je važan za žrtve seksualnog uznemiravanja, može biti značajan i za postupak koji vodi tužilac u slučaju Štajnfeld.

Čuvena glumica, a danas uspešni psiholog prvi put posle 43 godine odlučila je da otvori dušu u tekstu za novi Nedeljnik o užasnom iskustvu koje je doživela pre 43 godine kao studentkinja glume sa kolegom Branislavom Lečićem. Lečića je Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu prijavila za silovanje, koje se prema njenim rečima dogodilo 2012. godine.

“Tužilac će odlučiti da li će saslušati Merimu Isaković, a ako bude to učinio, on je neće saslušavati na okolnosti događaja koji se odigrao Danijeli. On je može saslušati na okolnosti jedne matrice ponašanja određenog čoveka, koji je njenim i iskazom Danijele Štajnfeld osumnjičen”, podvlači Prelević.

Glumica Merima Isaković  izjavila je prethodnog dana da je spremna da svedoči u korist Danijele Štajnfeld, koja je nedavno prijavila za silovanje glumca Branislava Lečića.

Ona je istakla da ne dovodi u pitanje svoje svedočenje protiv Lečića, ukoliko je tužilaštvo pozove.

„Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom, jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima“, kazala je glumica za Blic.