Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da „neće biti prelazne vlade dok je živ“, najbolje govori o „stepenu autokratije“ u Srbiji, preneo je N1.

Navodeći da je Vučić na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke „otvoreno priznao“ da „pola sadašnjih poslanika i ministara iz redova vladajuće stranke loše rade svoj posao i da će biti zamenjeni posle izbora“, Obradović je u pisanoj izjavi upitao zašto im se ostavlja „još najmanje osam meseci da loše rade svoj posao“.

„Ako su ministri dobri, zašto ne bi ostali na svojim mestima i posle izbora. A ako su loši, zašto ne bi bili zamenjeni odmah, a ne da i dalje čine štetu“, upitao je Obradović.

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora SNS-a da „dok je živ“ neće biti formirana prelazna vlada niti će stranci „sastavljati Vladu Srbije“.

Podsetimo, Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića predložila je da se problem najavljenog bojkota izbora reši formiranjem prelazne predizborne vlade u kojoj bi učestvovali i vlast i opozicija.

Istog dana Dveri saopštile da je rešenje u prelaznoj Vladi. 

Obradović je tada rekao da bez prelazne, tehničke vlade nema garancija da će ova vlast bilo šta promeniti kada su u pitanju sloboda medija i sloboda izbora. Prema njegovoj oceni, ako ne bude takve vlade, kao jedini odgovor opozicije ostaje bojkot izbora na proleće iduće godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.