Boško Obradović: “Vesić počinio kulturni genocid, LGBT zastava je ‘okupatorska'”

0
(BETAPHOTO/Press centar UNS/MO)

(Beta) – Lider “Dveri” Boško Obradović ocenio je da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je glavni organizator dočeka Nove godine u Beogradu, “napravio kulturni genocid”, a zastavu duginih boja na bini, koja simbolizuje gej pokret, nazvao je “okupatorskom”.

Obradović je, kako je danas saopšteno iz Dveri, napisao u kolumni za portal “Direktno” da je posle zločina koje Vesić čini u urbanizmu, saobraćaju i ekologiji, sada napravio “zločinački iskorak u duhovnom i kulturološkom uništenju prestonice” pošto se na bini pojavila velika zastava duginih boja kao simbol promocije homoseksualizma mladima, kao i na zastavi ispisan slogan ovogodišnje gej parade u Beogradu.

“Ovo je bilo simboličko obeležavanje Narodne skupštine kao osvojene teritorije od strane novog okupatora. Ako postoji kulturni genocid prema svome narodu onda je to TV Pink i Jelena Karleuša koju je Goran Vesić odabrao da nastupi na koncertu iako ne zna da peva”, napisao je Obradović.  Naveo je da je “u pitanju antimuzika, kič i šund, a što je posebno opasno i promena kulturnog obrasca i zagađivanje duhovne i kulturne sfere i moralnog identiteta budućih generacija”.

Uz niz osuda promocije LGBT zajednice, lider Dveri pozvao je da se o tom pitanju izjasne Srpska pravoslavna crkva i svi politički akteri, bez obzira da li su vlast ili opozicija.

“Građani Srbije koji su homoseksualnog opredeljenja ne smeju ni na koji način biti diskriminisani ali ni privilegovani u našem društvu, dok promoteri ove ideologije ne mogu nametati većinskom narodu nešto što je suprotno učenjima naše vere i tradicionalnim porodičnim vrednostima. Sve ovo ne bi bilo moguće da Goran Vesić nije na čelu grada, a Aleksandar Vučić i Ana Brnabić na čelu države. Dok su oni na vlasti Beograd neće biti prestonica svih Srba sveta i jednog domaćinskog, gostoljubivog i kosmopolitskog duha već antihrišćanskih i antiporodičnih vrednosti. Najbolji način da to sprečimo jeste da 3. aprila smenimo sadašnju korumpiranu republičku i beogradsku vlast”, napisao je Obradović.