“Boško Obradović nas nije obavestio o današnjem protestu. Obećavam Rističeviću da ćemo mu kupiti sako”: Šta je o današnjim incidentima rekao predsedavajući Saveza za Srbiju

0
Foto: Printscreen N1

Ako je došlo do incidenta u kojem je bilo fizičkog nasilja, nijedno nasilje ne podržavamo, rekao je predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Janko Veselinović za N1, na pitanje da prokomentariše današnja dešavanja ispred Narodne skupštine.

“Ono što sam video jeste da je Marijan Rističević imao oštećenja na sakou, lično želim da obećam da ćemo mu mi u Pokretu za prokret kupiti sako, a njegove kolege neka vrate nama državu, a on žito i kukuruz”, kazao je on.

Veselinović je rekao da danas jeste bilo napeto ispred Skupštine, i Rističević je ostao bez delova sakoa, ali “to nije fašizam”.

On je rekao i da lider Dveri ne obaveštava SzS o stranačkim aktivnostima, i taj savez ni o današnjem nije bio obavešten.

“Ali uvek razgovaramo posle nečega što bi moglo da dovede u pitanje autoritet SzS i jasno kažemo svoj stav”, dodao je.

Jasan stav SzS je da se borimo protiv ovog režima svim zakonitim sredstvima – bez nasilja, kazao je još Veselinović i dodao da treba uzeti u obzir da kada se govori o nasilju “da su i oni odlični glumci”.