“Boško je od svojih prijatelja dobio sinoć kesu i potom se povukao u Skupštinu…”: Maja Gojković trdi da je Obradović prekinuo štrajk glađu

0
(BETAPHOTO/Narodna skupstina Republike Srbije/MO)

Komentarišući štrajk glađu koji su juče otpočeli narodni poslanici Miladin Ševarlić i Boško Obradović, a kojima se pridružilo i dvoje poslanika SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić, predsednik Narodne skupštine Maja Gojković rekla je da je lider Dveri štrajk prekinuo, a da poslanici vlasti svojim činom apeluju na reakciju tužilaštva.

Gostujući u jutarnjem programu “TV Prva” Gojkovićeva je navela da se niko od drugih poslanika koji su se juče odlučili na štrajk nije se povukao od očiju javnosti, osim Boška Obradovića. Dodala je da je Obradović od svojih prijatelja dobio sinoć kesu i da se potom povukao u Skupštinu.

“Ubeđena sam da je prekinuo štrajk gladju. Nije mi jasno zašto glumi da štrajkuje glađuu. Neko ko štrajkuje glađu, štrajkuje stalno i ne odlazi na spavanje i da jede”, rekla je Gojković.

Naglasila je da je “Obradović očigledno ne može da računa na podršku naroda”.

“Građani će imati priliku 21. juna da odluče da li nešto žele ili ne žele, a očigledno je da Boško Obradović na tu podršku ne može da računa, njemu se i poslanička grupa raspala i sada mu je preostalo da se služi fašističkim metodama i napada poslanike i ministre”, kaže Maja Gojković.

Na pitanje kako će, u slučaju da ponovo dođe na vlast, stranka kojoj pripada sprečiti da se događaji poput napada na narodne poslanike ispred zgrade Skupštine više ne ponavljaju odgovorila je pitanje zašto tužilaštvo ne reaguje.

“Potpuno razumem bunt i štrajk glađu Aleksandra Martinovića i Sandre Božić. To nije laka odluka, oni štrajkuju da bi probudili profesionalnu svest tužilaštva, koje ne reaguje na napade na narodne poslanike i ministre”, navodi.

Navela je da je lider Dveri, prema njenom mišljenju, počinio krivično delo i da joj nije jasno zašto policija nije “energičnije” postupila i privela ključne vinovnike incidenta.

– Mi apelujemo na tužilaštvo, ne znam zašto su se sakrili u mišju ruku. Poslanici Srpske napredne stranke štrajkuju zato što žele pravnu državu u kojoj će se svako osećati sigurno bez obzira kojoj političkoj opciji pripada – dodaje.

Navela je da joj nije jasno zbog čega Boško Obradović, “glumi” da štrajkuje.

“To je predstava u režiji Dragana Đilasa i Boška Obradovića, pokrenuta zbog velike osude javnosti na koju su naišli nakon brutalnog napada na Marjana Rističevića. Sada prave žrtve od sebe, a zapravo su nasilnici”, zaključila je Gojkovićeva, prenosi Blic.