U okviru tzv. „reinženjering projekta“, u kojem se moderna tehnologija koristi za starija vozila, Bosch podržava vlasnike Porsche klasičnih automobila starterom visokih performansi. Pogonski ležaj startera i klizna spojka sa zupčanikom su redizajnirani za modele 911, 928 i 959. Bosch inženjeri su bili u mogućnosti da iskoriste motor startera i relej koji se koristi u trenutnoj proizvodnji startera, a dostupnost rezervnih delova je takođe obezbeđena za naknadne popravke. Za razliku od originalnog 1,5 kW startera, redizajnirani starter ima snagu od 2,0 kW, što znači pouzdaniji start motora starijih Porsche modela. Štaviše, starteri se izdvajaju po svojoj lakoći i kompaktnosti. Oni obezbeđuju unapređenu verziju originalnog dela, koji se više serijski ne proizvodi. Novi starteri iz Bosch Classic reinženjering programa, koji se mogu odmah poručiti putem Bosch servisne mreže, distributera ili bilo kog Porsche centra, su u skladu sa strogim Bosch standardima za prvu ugradnju.

Više od 100 godina Bosch stručnosti u proizvodnji startera i alternatora Novi starteri za istorijske Porsche modele su razvijeni od strane Bosch inženjera na lokacijama Gotingen i Šviberdingen. Novi Starteri – kao i ostale serije, na primer trenutni HEF109 starter za komercijalna vozila – su proizvedeni u fabrici u Gotingenu. „Sposobnost da se osloni na više od 100 godina Bosch stručnosti u oblasti startera i alternatora za naš reinženjering program je glavna prednost Bosch Classic odeljenja“, izjavio je rukovodilac Bosch Classic odeljenja Frank Mantel. „Drago nam je da sa novim starterima možemo omogućiti da obožavaoci klasičnih automobila uživaju u svojim vozilima duže vreme.“

Kao dodatak proizvodima kojim Bosch Classic omogućava rad starijih vozila, Bosch nudi servisnim radionicama obiman asortiman startera i alternatora za putničke automobile i komercijalna vozila. Oni su testirani i kvalitativno ispitani u skladu sa istim standardima kao i delovi za prvu ugradnju. Ovi visokokvalitetni proizvodi se izdvajaju zahvaljujući svojoj velikoj pouzdanosti i dugim radnim vekom, čak i pod nepovoljnim uslovima rada. Kada su u pitanju ekonomične popravke starijih putničkih automobila i komercijalnih vozila, servisi i njihovi klijenti takođe imaju jeftinije alternative dostupne u vidu remontovanih startera i alternatora iz Bosch eXchange programa.

Mobility Solutions je najveće poslovno područje Grupe Bosch. U 2017. godini to poslovno područje je ostvarilo promet od 47.4 milijarde evra, što je 61 posto ukupnog prometa grupe. To Grupu Bosch čini jednim od vodećih dobavljača automobilske opreme. Poslovno područje Mobility Solutions ostvaruje viziju mobilnosti koja je bez nezgoda, bez emisija štetnih gasova i bez stresa, i kombinuje iskustvo grupe u oblastima autonomnosti, elektrifikacije i umrežavanja. Svojim klijentima nudi integrisana rešenja za mobilnost. Glavna područja delovanja su tehnologija ubrizgavanja i periferije pogonskih sklopova za motore s unutrašnjim sagorevanjem, raznovrsna rešenja za elektrifikaciju pogonskih sklopova, sistemi za sigurnost vozila, sistemi pomoći vozaču i funkcije autonomne vožnje, tehnologija za infozabavu prilagođena korisniku, kao i komunikacija između vozila i komunikacija između vozila i infrastrukture, auto-servisni koncepti i tehnologije i usluge za tržište auto opreme. Bosch je sinonim za važne inovacije u automobilskoj industriji, kao što su elektronsko upravljanje motorom, elektronski program stabilnosti (ESP®) protiv klizanja i dizel tehnologija common- rail.

Dodatne informacije možete pronaći na www.bosch-autodelovi.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.