Borović podneo ostavku na funkciju člana Predsedništva Narodne stranke

0
Printscreen/YouTube/TV Most Novi Sad

(Beta) – Advokat Borivoje Borović saopštio je danas da je podneo ostavku na funkciju člana Predsedništva Narodne stranke i da će se ubuduće baviti isključivo advokaturom.

„Jesam podneo ostavku i to nema posebne veze sa Narodnom strankom jer sam smatrao da, kao advokat, mogu da svojim izjavama postignem veći efekat kada komentarišem sve negativne pojave u vezi sa ljudskim pravima i slobodama kao i neka aktulena dešavanja, i u vrhu vlasti“, rekao je Borović agenciji Beta.

On je naveo da kao advokat ima dosta obaveza i da nije želeo da učestvuje u bilo kakvoj kampanji.

„Pošto su izbori blizu morao bih mnogo toga da potegnem i mislim da je bilo fer od mene da to sada saopštim“, rekao je on.

Objasnio je da je to bila njegova obična odluka jer je, kako je naveo, došao trenutak da treba da se u javnosti pojavljuje isključivo kao advokat.

Dodao je da ne želi da se uopšte bavi politikom.

Borović je jedan od najpoznatijih beogradskih advokata.

 Narodna stranka potvrdila je danas da je dosadašnji član Predsedništva Borivoje Borović podneo ostavku na tu poziciju i poželela mu uspeh u daljoj advokatskoj karijeri.

Narodna stranka je u saopštenju zahvalila Boroviću na dosadašnjem angažovanju u radu Predsedništva i pomoći koju je pružao na aktivnostima te partije.

“Drago nam je što sa gospodinom Borovićem delimo spremnost za nastavak borbe za slobodu i ljudska prava u Srbiji. Narodna stranka želi gospodinu Boroviću uspeh u daljoj advokatskoj karijeri”, navodi se u saopštenju.