Borko Stefanović: Zahtevamo hitno puštanje na slobodu čoveka koji je otkrio aferu sa oružjem

2
Foto: Nedeljnik

Afera u vezi sa trgovinom oružjem, o kojoj je pisao i Nedeljnik, dobila je svoju novu epizodu.

Osobi koja je navodno novinarima dostavila podatke o tome da je otac ministra policije Nebojše Stefanovića, Branko, umešan u trgovinu oružjem, određen je pritvor, piše NIN.

U Višem sudu u Beogradu tom nedeljniku je potvrđeno da je Vanraspravno veće 27. septembra odredilo pritvor od 30 dana osumnjičenom A.O. i on se trenutno nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu. Pritvor mu je određen po tri tačke: zbog opasnosti od bekstva, da ne ponovi krivično delo i da ne utiče na svedoke.

Na takva saznanja medija reagovali su i predstavnici opozicije.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović zatražio je hitno puštanje na slobodu čoveka koji je otkrio aferu sa oružjem, piše N1.

U pisanoj izjavi Stefanović je naveo da progon i privođenje svih koji se usude da ukažu na kriminal u Srbiji nije novost i da je hapšenje čoveka koji je razotkrio umešanost oca ministra policije Nebojše Stefanovića u šverc oružja i pljačku Krušika samo nastavak takve prakse.

“Nedopustivo je da ministar policije ovako brutalno zloupotrebljava položaj kako bi zaštitio svog oca koji je oštetio vojsku kupujući oružje po niskim cenama”, navedno je u saopštenju.

2 KOMENTARA

  1. Stefanović je obavio svoju gradjanski dužnost, dao je izjavu novinarima, i sada mirno spava, a zviždač čami u zatvoru. Za to vreme vlast postaje sve aktivnija i beskruploznija. Ovde leži problem opozicije i razlog što gradnjani u njih ne veruju. Strah je za mazanje na ‘leb.

  2. Брука ! У наведеном “послу” је очигледно да је министар у сукобу интереса, државног, где ради, и личног, где његов отац продаје оружје. Због оваквих ствари је веома битно да се следећа власт са оваквим ликовима правно расправи и покаже им пут у затвор.

Comments are closed.