Boris Tadić za “Blic”: “Stranci traže od opozicije da ne uznemirava javnost, jer im je Vučić obećao Kosovo”

12
Foto: Nedeljnik

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić tvrdi da “stranci traže od opozicije da ne uznemirava javnost, jer im je predsednik Aleksandar Vučić obećao Kosovo”, prenosi Blic.

Tadić je u intervjuu za Blic konstatovao da niko ne može da kaže kada će biti rešenja za problem Kosova, ali da je važno kakvo će biti to rešenje. On se zalaže za rešenje “stvaranjem dva entiteta na Kosovu” i za “izlazak iz zamrznutog konflikta”.

Tadić tvrdi da bi smenjivanje sadašnjih vlasti bilo “veliki deo rešenja i kosovskog problema jer bez toga nema ni prostora za bilo kakvo rešenje koje zaista štiti interese Srbije i njenih građana”. On tvrdi da javnost mora da zna “prirodu i obim dogovora i obećanja koja je ova vlast pravila tokom godina njihove netransparentne kosovske politike”. Tadić je objasnio da “ne bi nikada podržao rešenje onih koji su obećanjem o servilnosti na pitanju Kosova došli na vlast i kojima je očuvanje ličnih interesa i vlasti iznad očuvanja nacionalnih interesa”. On dodaje da je “unutrašnji dijalog” o Kosovu organizovan zbog “podele odgovornosti za sopstvene odluke i privida konsenzusa o čemu je sam donosio odluke”.

“Vučiću odgovaraju obmanuti građani kako bi na njih mogao da prebaci odgovornost referendumom (o Kosovu) koji najavljuje”, rekao je Tadić, pozivajući Aleksandra Vučića na duel.

12 KOMENTARA

 1. Tadicu bas mi te zao.Imao si vlast i mnogo vise ljudi bilo je za demokrate nego za sns.Ja sam prvi bio za vas ali posle svih pljacki i kradja me ne interesuje uopste sta pricas.Napunili ste se svi i sad lupetate idi bre u Bosnu odakle si dosao a pusti nas na miru.

 2. Nikada nisam glasao za Vučića ali ako je tako kako Tadić kaže i skine nam taj kamen sa vrata zvani Kosovo dobiće moj glas.

 3. Za sve ove botine KOSOVO JE IZGUBIO MILOŠEVIĆ KOJI JE BIO U KOALICIJI NA VLASTI SA RADIKALIMA KOJI SU PREDVODILI ŠEŠELJ-VUČIĆ-NIKOLIĆ. Tadić treba da polaže račune za pljačku i obesmišljavanje života u Srbiji za vreme svoje vladavine, pribavljanje koristi i zadržavanje sistema koji je ustoličio Koštunica pre njega a sistem je bilo Miloševićev. Tadić treba da odgovara što za vreme njegove vladavine nije obelodanjen, a Srbija zna ko je, nalogodavac ubistva mog premijera Zorana Djindjića. Tadić ima mnogo putera na glavi ali Kosovo ne. Sa Kosovom nema nikakve veze. Kosovo je započeo Milošević a završiće Vučić. Za situaciju na Kosovu je direktno odgovoran Vučić.

 4. Zar Sutanovac, Tadič, Jeremic, cela bulju-menta, nece odgovarati ni za sta? Jos traze medije, hahaHA… zasluzuju sve najgore i oni i oni koji cute o svemu sta su oni radili,

 5. Molim vas da ne pominjete sds. Ima osvojenih 0,15% glasova u svom najvecem uporistu. A svi clanovi su presli kod Jeremica. Imaju preelep oo na Vracaru, svaka cast. Koliko je ovaj covek zabrinut zbog svega toga, icega?

 6. Pa to svi već znaju…od dolaska ovih nazadnjaka sve se sprema za to…to samo botovi ne vide, pošto je to ista grupa nemoralnih i bahatih ljudi. Kao i ovaj sto psuje u komentarima, a da ga pitaš da ti objasni- opet će opsovati…

 7. Ahahaha… Ovaj jos postoji… Hahaha… Pa ti si i prodao Kosovo… Sa jos hiljade kosovara koji su za debeleee pare prodali imovinu i zemlju siptarima… Svi ste vi olicenje “crnog Gruje”, prodane duse

 8. re: Danas čitam da bih saznao drugu stranu

  Nažalost, ni „Danas“ više nije to što je bio do svoje 22 godine, koju je napunio ove godine u junu, jedino još Koraksove karikature zaista kritički opisuju današnju situaciju u Srbiji , a članci koje danas objavljuje su postali previše razvodnjeni, a i komentari koje se počeli da objavljuju nakon 22 rođendana su očigledno pridobili drugačiju svrhu, kao komentari na ovaj članak objavljen u i u Danasu.

  • Bravo… Pamtimo ga mi iz vojske ko i šta je bio i radio kao misnitar vojni… On započeo Šutanovac skoro završio… Kome? Pa Amerima i to obojica uz pomoć Jeremića… On sa Jeremićem napravio sr…nje oko Kosmeta, aa ovo su sad samo posledice njihovih, tj. njegovog sr.nja! Ovi sada moeau da vade iz… trnje… njihovih brljotina, namernih ili nenamernih svejedno, ali kako se sada ponašaju vidi se da su radili po diktatu…

Comments are closed.