Boris Beker optužen i za prikrivanje teniskih trofeja

0
EPA-EFE/ANDY RAIN

(Beta) – Bivšem nemačkom teniskom šampionu Borisu Bekeru suđeno je danas u Londonu zbog navodnog prikrivanja imovine od stečajnih upravnika i izbegavanja svoje obaveze da otkrije finansijske informacije.

Tužioci su izjavili da je Beker “postupio nepošteno” kada je prikrio ili propustio da preda imovinu pre i nakon što je proglasio bankrot u junu 2017. Njemu se sudi po 24 tačke prema zakonu o nesolventnosti.

Tužiteljka Rebeka Čakli izjavila je da imovina uključuje i trofeje poput titule na Vimbldonu 1958. i 1989. u singlu, trofej sa Australijan opena iz 1991. i 1996. i njegove zlatne medalje sa Olimpijskih igara 1992. u Barseloni.

Beker je optužen da je prikrio 1.12 miliona evra od prodaje Mercedesovog salona automobila koji je imao u Nemačkoj. Takođe je navodno propustio da prijavi i dve nekretnine u Nemačkoj i bankarski kredit od 825.000 evra.

Beker, koji je platio kauciju, danas je negirao sve optužbe.

Bivši svetski broj jedan i šestrostuki grend slem šampion osvojio je 49 titula u singlu od 77 finala koje je igrao u svojoj 16 godina dugoj karijeri.