Među onima koji su zaraženi koronavirusom nalazi se i onaj koji pripada grupi koja „po pravilu“ ne bi trebalo da bude ugrožena – južnoafrički plivač Kameron Van der Burg, olimpijski šampion iz Londona 2012. i srebrni iz Rio de Žaneira 2016.

Van der Burg je opisao svoje iskustvo sa koronavirusom kao veoma stresno i iznenađujuće za njega.

„Borim se sa Covid-19 poslednjih 14 dana. To je najgori virus koji sam imao u životu, iako sam zdrava individua sa snažnim plućima, koja vodi zdrav stil života i koja je mlada. Iako su najčešći simptomi nestali i dalje osećam veliki zamor i kašalj ne prestaje. Satima sam izmoren čak i od najobičnije fizičke aktivnosti kao što je šetnja“, napisao je Van der Burg na društvenim mrežama.

Efekti koronavirusa ne prolaze sa simptomima.

„Gubitak fizičke kondicije je ogroman, pa strepim za sportiste zaražene koronavirusom jer će izgubiti dosta fizičke spreme tokom poslednjeg kruga priprema. Infekcija blizu takmičenja je najgora moguća stvar za sportistu. Sportisti će nastaviti da treniraju dok god je na snazi aktuelni datum Igara, a to ih izlaže nepotrebnom riziku. Svi koji se zaraze će morati da se vrate brzo na trening, što povećava oštećenja i period oporavka“, dodao je olimpijski šampion.

Van der Burg je poslao jasnu poruku svima.

„Molim vas, vodite računa o sebi. Zdravlje je najvažnije, Covid-19 nije šala“, zaključio je Kamerun Van der Burg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.