Borelj: “Usklađenost Crne Gore sa spoljnom politikom EU dosledna i potpuna”

1
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

(Beta) – Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Đuzep Borelj izjavio je danas tokom sastanka sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem da je usklađenost Crne Gore sa odlukama EU o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici “dosledna i stopostotna”, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove. 

Abazović se sastao sa Boreljom tokom svoje prve zvanične posete Briselu. Oni su su razgovarali o odnosima EU i Crne Gore, kao i o procesu evrointegracije Crne Gore. Borelj je pozdravio učešće Crne Gore u misijama i operacijama u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU, kao i to što je ubrzanje pristupnih pregovora putem jačanja vladavine prava i primene reformi strateški prioritet nove Vlade Crne Gore.

Borelj je rekao da je EU rešena da nastavi da pomaže Crnoj Gori u reformama i pristupanju EU, i da ojača njenu sposobnost da izdrži ometajuće postupke u regiji od strane trećih aktera.

U razgovoru sa Abazovićem o negativnom uticaju rata u Ukrajini na zemlje Zapadnog Balkana, Borelj je rekao da je EU spremna da nastavi podršku Crnoj Gori i drugim partnerskim zemljama u ublažavanju posledica tog rata po Zapadni Balkan. 

1 KOMENTAR

  1. “U razgovoru sa Abazovićem o negativnom uticaju rata u Ukrajini na zemlje Zapadnog Balkana, Borelj je rekao da je EU spremna da nastavi podršku Crnoj Gori i drugim partnerskim zemljama u ublažavanju posledica tog rata po Zapadni Balkan. ” И са којим процентом, односно, са колико пара, ће да им “ублаже” (бол) ?

Comments are closed.