“Bolje da priznam da sam koristio kokain”: Greške iz mladosti mogućeg naslednika Tereze Mej

0
Foto Tanjug-AP

Britanski ministar za životnu sredinu Majkl Gov, jedan od političara koji se nadaju da će naslediti Terezu Mej, priznao je da je koristio kokain.

Gov, koji se nada da će naslediti Mejovu na mestu premijera, rekao je da je koristio kokain u “nekoliko navrata” pre dve decenije.

On je to učinio kako bi preduhitrio negativne naslove tokom predstojeće borbe za koju se očekuje da će biti žestoka, prenosi AP.

Gov (51) izjavio je za Dejli Mejl da je upotreba kokaina bila greška i “nešto zbog čega duboko žali”, ali da ne misli da bi ga zbog toga trebalo isključiti iz službe, objavio je list danas.

Gov je najnoviji kandidat Konzervativne partije u izbornoj trci za naslednika Tereze Mej koji je priznao da je koristio ilegalne supstance.

Ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio je za londonski Tajms da je u mladosti pio lasi (vrsta jogurta) sa kanabisom dok je putovao po Indiji. Međunarodni sekretar za razvoj Rori Stjuart izjavio je za Telegraf da je pre 15 godina na venčanju u Iranu pušio opijum.

Mej se povukala sa mesta predsednice partije u petak, priznajući da nije uspela u svom pokušaju da povuče zemlju iz Evropske unije. Ona ostaje premijer i vodi vladu u svojstvu staratelja dok se ne izabere njen naslednik.

Do sada je 11 zakonodavaca objavilo da planiraju da osvoje poziciju lidera Konzervativne stranke. Šef stranke koja je pobedila na poslednjim izborima obično obavlja funkciju premijera.

Nominacije za lidera Konzervativca zatvaraju se u ponedeljak popodne.