Bolitijeri o Novaku: “Ono što čoveka čini šampionom je kada mu ne ide, a on se vrati na vrh”

0
Foto: Tanjug/AP

Poznati američki teniski stručnjak Nik Bolitijeri nema dilemu ko je najbolji igrač svih vremena – za njega je to Novak Đoković, prenosi B92.

Bolitijeri, koji ima čuvenu tenisku akademiju u Bradentonu na Floridi i kroz čije su ruke prošli šampioni kao što su Monika Seleš, Andre Agasi, sestre Vilijams, Marija Šarapova i mnogi drugi, izuzetno ceni Đokovića.

Kada su ga nedavno pitali ko je najbolji igrač svih vremena, Bolitijeri je kao iz topa odgovorio:

“Novak Đoković. Odlično se kreće, oporavlja brzo, igra skraćene lopte, servira, veoma je inteligentan na terenu. On je najbolji i sjajno je videti ga opet na vrhuncu igre. Ono što čoveka čini šampionom je kada vam u životu ne ide da uspete da se vratite na vrh”, izjavio je Bolitijeri.

Kod teniseri, Bolitijeri izdvaja Serenu Vilijams. “Imao sam sreću da radim sa mnogima, ali Serena je klasa za sebe. Njen stil igre je različit. Igra isto, kao da kaže ‘napašću te od prvog poena. Ono što joj se dešava sada kada ima dete i kada nije u najboljoj kondiciji je da udara lopticu vrlo ravno. Nadam se da će pronaći put nazad, ali te godine rada sa njom i Venus, njihovim roditeljima Orasin i Ričardom se nešto predivno”, kaže on za tennisworldusa.

Bolitijeri je dao savet mlađim igračima:

“Dajte sve od sebe. Nikad ne recite, ja to ne mogu. Nađite način da to uradite. Današnja deca su suočena sa mnogo toga. Svet se obrnuo naglavce, tu su droga, alkohol, nasilje… Trener može da ostavi traga na razvoj deteta. Ako kritikujete previše, dete ode kući i razmišlja kako ste mu rekli, ‘pa kako nisi udario tu lopticu kada su to svi uspeli? Onda ne jede, ne radi domaći zadatak, posegne za drogom. Moja poruka je, uživajte u onom što radite, nemojte se žaliti. Opravdanja nikom ne plaćaju račune”, zaključio je Bolitijeri.