Bolesna štenad: Pešaci (singl)

0

Na večita pitanja u kojoj meri je pank preživeo i u kojoj meri je relevantan danas, odgovor daju nove generacije bendova koji, bez obzira na trendove, još uvek prkose nametima svakodnevice i gaze ih. Toga se čvrsto drže članovi beogradskog sastava Bolesna Štenad (stilizovano se piše sa oba velika slova).

Bend, koji uživa status beskrupuloznih kuloarskih rok heroja, svoj deseti rođendan obeležava jednim izuzetno ambicioznim projektom. Tvrda svirka i eksplicitni tekstovi sa direktnom porukom postali su bliži publici koja je kroz Bolesnu Štenad konačno glasno izgovorila sve što joj je na duši.

Novim singlom “Pešaci” bend najavljuje objavljivanje trećeg studijskog albuma pod nazivom “Gde su te manekenke, gde je taj kokain” kao i koncert zakazan za 15. novembar u sali Amerikana (Dom omladine Beograda).

Pesma je društveno angažovana i ukazuje na jedan od problema sa kojima se svakodnevno susrećemo u saobraćaju. Šire gledano, “pešak” je svako od nas — kolateralna šteta razmene vatre na dnevnopolitičkom nivou.

Ovim singlom, a izvesno i budućim albumom, grupa Bolesna Štenad uspešno skreće pažnju javnosti na velike životne istine, saopštava ih bez dlake na jeziku kršeći gitare i sve pred sobom.

(Dostupno na: smarturl.it/bs.pesaci)