Bol u leđima, vratu i ramenima je veoma čest problem današnjice. Čak 80% odraslih se tokom života bar jednom susretne sa ovom vrstom bola.

Dugo sedenje na poslu, ispred kompjutera, nepravilno podizanje tereta, nagli pokreti i loš položaj tokom spavanja su samo neki od faktora koji dovode do promena fiziološkog položaja tela, usled čega mišići, kosti i zglobovi trpe opterećenje. Izbegavanje vežbanja, stres i nedovoljno sna mogu dodatno pogoršati problem. Pored bola,  mogu postojati i tačke posebno osetljive na pritisak, grč i smanjena snaga zahvaćenog mišića, ali i osećaj zamora.

Neke od profesija koje su izložene većem riziku su: stomatolozi, hirurzi, frizeri, muzičari, profesionalni vozači, a tu su i profesije vezane za računar.

Kičma predstavlja potporu celom organizmu zbog čega bol u leđima i vratu može značajno uticati na kvalitet života.

 Vežbanje je izuzetno bitno u prevenciji i terapiji bolova i problema u vratu i leđima. Duže šetnje i plivanje su se pokazali kao izuzetno delotvorne preventivne mere. Terapija može biti medikamentozna, kineziterapija, fizikalna terapija i sprovodi je lekar nakon postavljanja odgovarajuće dijagnoze. Dodatno se na bolna područja mogu naneti i preparati za spoljnu primenu u vidu gelova i kremova.

Oslobađa pokret – smanjuje bol

Pernaton je preparat jedinstvenog prirodnog  sastava sa preko 20 godina primene i klinički potvrđenim efektima.

Prirodni glikozaminoglikani iz PERNA® ekstrakta pomažu u eliminaciji bolova u zglobovima kao i smanjenju otoka i upale. Takođe, povećavaju pokretljivost u zglobovima. Etarska ulja ruzmarina, eukaliptusa i belog bora, pospešuju prokrvljenost vezivnog tkiva i ubrzavaju proces regeneracije. Mentol ostvaruje blago analgetsko dejstvo.

Prisutan u 2 oblika, PERNATON® gel koji hladi i PERNATON® gel Forte koji greje.

PERNATON® Forte gel uz već pomenute sastojke sadrži hondroitin, kamfor i kapsaicin dobijen iz ekstrakta paprike. Kapsaicin pojačava cirkulaciju na mestu primene, što ga čini naročito pogodnim za reumatske bolove.

Zahvaljujući udruženom dejstvu velikog broja prirodnih aktivnih principa, Pernaton se može koristiti za tretman brojnih bolnih stanja u zglobovima i mišićima. Može se primeniti kod sportskih povreda, ukočenosti, reumatskih oboljenja, bolova u vratu i leđima itd.

Naneti Pernaton gel nekoliko puta na dan na bolnu regiju i ostaviti da deluje. Pogodan za primenu kod odraslih i dece starije od 3 godine.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.