Bokserski šampion u sve četiri verzije koji je protivniku u ringu rekao da nije sramota izgubiti

0
Patrick T. FALLON / AFP / Profimedia

(Beta-AP) – Meksički bokser Saul “Kanelo” Alvares rekao je da je nakon što je objedinio sva četiri šampionska pojasa u supersrednjoj kategoriji, ponosan što je ušao u istoriju, a pobedu protiv Amerikanca Kejleba Planta posvetio je Meksiku.

Alvares je jutros u Las Vegasu pred rasprodatom dvoranom i 16.586 gledalaca nokautom u 11. rundi pobedio Kejleba i svojim titulama u WBC, WBA i WBO verziji dodao je i pojas iz IBF verzije. On sada ima učinak od 57 pobeda, od kojih 39 nokautom, jednog poraza i dve nerešene borbe.

“Ovo je zaista bila istorijska noć i ponosan sam što sam deo toga. Nije bilo lako doći dovde, daleko sam dogurao uz moj tim. Ovo je za sve, posebno za Meksiko. Uspeli smo. Ima nas samo šestorica i ponosan sam što sam jedan od njih. Srećan sam i motivisan zbog toga”, rekao je Kanelo, koji se smatra najboljim borcem sveta, bez obzira na težinsku kategoriju.

On je u poslednjih 11 meseci osvojio četiri pojasa, a postao je tek šesti bokser koji je osvojio četiri šampionska pojasa.

“Borba je tekla onako kako sam zamislio. Prvih nekoliko rundi, bile su teške, ali onda je išlo onako kako sam očekivao. Uspeli smo da sprovedemo naš plan borbe i veoma smo srećni kako je sve ispalo”, naveo je 31-godišnji bokser.

“Kejleb je dobar borac. On je jak protivnik velikih sposobnosti i mnogo ga poštujem. Prilično je otežao brobu, ali mi je Edi (Rejnoso, trener) rekao da se držim plana u poslednje dve runde. Na kraju sam ga dobio. Želeo je da nastavi, a ja sam mu rekao da nije sramota izgubiti”, dodao je on. 

Alvares je postao prvi Meksikanac neprikosnoveni šampion divizije.

On je ostvario osmu uzastopnu pobedu u protekle tri godine i nije izgubio u poslednjih 16 mečeva od 2013. godine i Flojda Mejvedera. Za to vreme boksovao je nerešeno samo protiv Genadija Golovkina u septembru 2017.

Alvares će do kraja godine biti na odmoru, a u januaru će objaviti dalje planove.

“Treninzi, pokušaji da se dostigne kilaža, od toga te prilično umorni. Sada se osećam sjajno. Moje telo odlično reaguje. Sada mi treba malo vremena za oporavak i pripremu za naredni izazov”, naveo je Alvares.