Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas zagovornike bojkota predstojećih izbora da pomognu opštinama u kojima je opozicija na vlasti time što će prijaviti prebivalište u njima i glasati za izborne liste koje predvode aktuelne vlasti Čajetine, Šapca, Paraćina i beogradskih opština Novi Beograd i Stari grad.

Reagujući na poziv jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića čelnicima opozicionih opština da ne izlaze na lokalne izbore ali i da nakon glasanja ne predaju vlast u tim sredinama već da ih proglase za „slobodne“, Stamatović je naveo da su te lokalne samouprave „već izborile“ slobodu na prethodnim lokalnim izborima.

„Pošto već bojkotujete sve izbore, pa i lokalne, pozivamo sve vas iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Kruševca, Niša, Kragujevca i ostalih gradova – dodjite, prijavite vaše prebivalište u Šapcu, Čajetini, Paraćinu, u Starom gradu i Novom Beogradu ili u opštinama u kojima opozicija ima šansu da pobedi čak i pod ovakvim izbornim uslovima i glasajte za naše izborne liste na tim izborima“, naveo je Stamatović a prenela Zdrava Srbije.

Dodao je da zakon omogućava takav postupak navodeći da nadležno ministarstvo za poslove uprave birački spisak zaključuje tek 15 dana pre izbora.

„Time ćemo dodatno osigurati našu izvesnu pobedu, ali i celom svetu pokazati da smo jedinstveni u zahtevu za obezbedjivanje pristojnih, fer i demokratskih uslova za izbore“, naveo je Stamatović.

Podsetio je da je Zdrava Srbija pozivala ranije na kompromis po kom bi režim pomerio parlamentarne izbore do kraja godine i u medjuvremenu „oslobodio najvažnije medije“, dok bi „cela opozicija, u znak dobre volje, izašla na lokalne izbore koji bi se održali u redovnom terminu“.

„Zbog takvog stava smo, iz dela ‘bojkot opozicije’ prokuženi kao ‘izdajnici’ i optuženi da smo se ‘prodali Vučiću’, iako je režim, paralelno, četiri godine vodio brutalnu hajku protiv nas. Zato, ne očekujte da se bez borbe predamo“, dodao je Stamatović.

(Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.