“Bojkot izbora definitivan. Vučić nije spreman na ustupke”

1
Foto: Tanjug

Predsedavajući Savezom za Srbiju (SzS) i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je odluka o bojkotu izbora definitivna, da je svakim danom situacija sve gore i da uslova za fer i poštene izbore nema.

Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta nije dalo rezultate i da se situacija samo pogoršava, te da je otklonjena svaka sumnja da su fer i pošteni izbori mogući.

“Mi smo odavno definitivno stavli tačku (na izbore ne izlazimo), a mislim da će i naši prijatelji iz EU dići ruke ako već nisu. Svakim danom je situacija sve teža i gora. Aleksandar Vučić (predsednik Srbije) nije spreman da napravi bilo kakav ustupak, a mi smo našu konačnu odluku doneli”, rekao je Jeremić.

Sumirajući dešavanja iz 2019. godine on je kazao da je to godina u kojoj se pokazalo da protesti ne mogu biti ugašeni, godina u kojoj je napravljen sporazum sa narodom i opstao, godina u kojoj Univerzitet u Beogradu odbanio akademsku čestitost poništivši doktorat ministra finsija Siniše Malog i u kojoj je iz “zarobljeništva Aleksandra Vučića” izbavljen uzbunjivač Aleksandar Obradović.

On je kazao da veruje da će naredna godina biti ona u kojoj su u Srbiji definitovno započele suštinske promene.

1 KOMENTAR

Comments are closed.