Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da kampanja bojkota „daje pun gas“ od subote, 1. februara, skupom u Beogradu ujedinjenje opozije, koja će potom, „svi zajedno“, obilaziti Srbiju.

Dodao je da je „nebitno“ što je „manji deo“ pokreta „Jedan od pet miliona“ najavio izlazak na izbore.

„Bojkot nije propao, već je sve jači kada neko izda ideju bojkota jer to govori koliko je se režim plaši“, rekao je Obradović novinarima u holu Skupštine Srbije, navodeći da „nema relevantne opozicije koja nije proglasila bojkot izbora“.

On je rekao da je nedopustivo prisvajanje „brenda“ „Jedan od pet miliona“ kako bi se izašlo na izbore, jer to „pripada desetinama hiljada građana“ koji godinu dana protestuju protiv vlasti, podsetivši da je na čelu protestne šetnje nošen transparent „Bojkot“.

Po njegovim rečima, ako je neko „motivisao“ deo tog pokreta da najavi izlazak na izbore i tako načini „kopernikansni obrt“, to će se saznati, a on neće o tome da spekuliše.

Obradović nije želeo da komentariše izjavu funkcionera Srpske napredne stranke Milenka Jovanova i predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, povodom najavljenog izlaska na izbore pokreta „Jedan od pet miliona“.

Ocenio je da Jovanov „nije ozbiljna politička ličnost, jer je od protivnika Vučića napredovao u njegovog slugu“, dok „Daćić može samo da peva, posle svih lažnih izjava koje je dao“.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Нервозни гласач
    29. јануар 2020. 14:55

    Чуј Бошкић, само без скандала и непотребних гафова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.