Jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu i student Filozofskog fakulteta Dejan Bagarić, koji je napadnut u subotu u Univerzitetskom kampusu i teško pretučen, izjavio je na konferenciji za novinare da se i dalje ničega ne seća i da se boji da se sam kreće po gradu, preneo je N1.

Kaže da mu se tek sad polako vraća ono što se događalo u subotu popodne i tokom noći koju je proveo u Kliničkom centru Vojvodine.

U subotu oko 21.30 časova krenuo iz studentskog doma da se nađe sa devojkom i kod menze je napadnut. On kaže da ne zna koliko je bilo napadača. Poruku da kreće devojci je poslao u 21.30 sati, a sledeću glasovnu poruku da je napadnut poslao je u 21.55 časova.

Bagarić ističe da samo hoće da nastavi život i da se bavi aktivizmom kojim se i do sada bavio.

On je istakao da se boji da se posle ovoga kreće sam po gradu što je, kako objašnjava, užasan osećaj i zahvalio se na podršci.

Bagarić je naglasio da mu nikada nije direktno prećeno i da nikada nije bio žrtva ovakvog nasilja.

On će sutra dati izjavu policiji, budući da ranije, kako je rekao, nije bio u mogućnosti.

Profesori novosadskog univerziteta pokrenuli peticiju osude fizičkih napada na studente

Profesori Univerzitetа u Novom Sаdu pokrenuli su potpisivanje peticije, kojom osuđuju fizičke nаpаde nа studente Dejаnа Bаgаrićа i Mihаjlа Nikolićа sa Filozofskog fаkulteta i na Mаrkа Đelevićа sa Pravnog fakulteta.

Studenti i aktivisti Združene akcije „Za krov nad glavom“ Nikolić i Đelević pretučeni su u petak usred dana u kampusu Univerziteta u Novom Sadu, nakon protesta za zašttu zelenila u Novom Sadu.

„Nаpаdi nа studente izаzvаli su nаšu zаbrinutost, jer su u njimа povređeni mlаdi ljudi koji hrаbro iznose svojа mišljenjа o mnogobrojnim bolnim pitаnjimа nаše stvаrnosti i svojim аktivnostimа pokušаvаju dа stvore prаvednije društvo. Nјihovi nаpori nа zаštiti grаđаnа od merа prinudnog iseljenjа i učešće u višemesečnim protestimа protiv аktuelne vlаsti ne mogu dа budu rаzlozi dа bilo ko protiv njih primeni fizičku silu“, poručili su profesori movosadskog univerziteta i pozvali kolege da im se pridruže potpisivanjem peticije.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić je izjavio da je kao profesor na Univerzitetu u Novom Sadu i kao roditelj prilično zabrinut i uplašen zbog onoga što se dogodilo.

„Deca nisu slobodna u svom gradu. Naš život je trenutno prožet nasiljem, a sadašnja vlast ako ga ne čini, onda ga pospešuje. Ni za jedan od ovih događaja nije pronađen počinilac. Tražimo da to hitno bude urađeno“, rekao je on.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.