Blumberg želi da se kandiduje za predsednika na predstojećim izborima: “Trenutni kandidati demokrata ne mogu da pobede Trampa, ali bi Majkl mogao…”

0
Foto: Profimedia

Poznati milijarder Majkl Blumberg odlučan je da uđe u trku za demokratskog kandidata za predstojeće predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, piše BBC.

Bivši gradonačelnik Njujorka smatra da postojeći kandidati Demokratske partije nisu dovoljno dobri da se suprotstave Donaldu Trampu.

Glavni kandidati za demokratsku nominaciju su Berni Sanders, Džo Bajden i Elizabet Voren, a Blumberg smatra da može da ponudi građanima mnogo više nego oni, tvrdi jedan od njegovih glavnih savetnika.

“Moramo da završimo posao i jednom za svagda sklonimo Trampa sa mesta predsednika. Majkl je nezadovoljan trenutnim izborom kandidata, a on bi svojim liderskim sposobnostima mogao da ujedini ljude oko istog cilja i nanese poraz Trampu”, rekao je Hauard Volfson.

Blumbergovo bogatstvo procenjeno je na 52 milijarde dolara, prema Forbsovim podacima, što znači da je 17 puta “teži” od Trampa u finansijskom smislu.

Mediji o njemu pišu kao o filantropu koji ulaže mnogo novca u humanitarne svrhe, a preko svojih čvrstih veza kontroliše i lobi za prodaju oružja.

Ono što bi mogao da bude Blumbergov problem, jesu godine, zbog kojih, navodno, opada popularnost i Bajdena i Sandersa, jer svi imaju više od 75 godina i krhkog su zdravlja.