Blokada saobraćajnica i protest u Crnoj Gori: “Bulajić neće zakazati sednicu Skupštine, parlamentarna većina da ne dozvoli povratak DPS-a”

0
Foro Printscreen/Vijesti

Demokratski front (DF) večeras organizuje akciju “Blokadom protiv izdaje” kojom blokira 17 saobraćajnica u 15 crnogorskih gradova.

Jedan od lidera DF i predsednik DNP Milan Knežević kazao je da DF neće dozvoliti izdaju izborne volje građana od 30. avgusta niti će potpredsednik Skupštine Strahinja Bulajić zakazivati sednicu.

Istakao je da je ovo samo blokada upozorenja i da traže od parlamentarne većine da ne dozvole bilo kakav povratak DPS.

“Ukoliko nema tog dogovora, mi ćemo ućiniti sve da dođe do prijevremenih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora”, rekao je.

Okupljenima na blokadi u Donjoj Gorici obratio se poslanik DF Jovan Vučurović. koji je kazao da večeras “brane čast Crne Gore na 17 punktova”.

Kako je rekao, okupljanima poručuju da nema izdaje i da se nada da SNP neće izdati.

“Protesti će trajati sve dok URA priča o manjinskoj vladi” – rekao je Vučurović.

Ponovio je da Strahinja Bulajić neće zakazati sjednicu parlamenta 1. marta.

Andrija Mandić kazao je da prijateljima iz parlamentarne većine, “nije vreme za sitne prevare, već vreme da se okupimo”.

“Glas naroda je glas boga. Nećemo posustati da odbranimo izbornu pobedu. Nećemo se libiti ni borbe na ulicama, ni u institucijama. Bulajić neće dati priliku da se iza građana legalizuju izborna krađa i politička korupcija. Nek nam je srećna pobeda. Ustala je Crna Gora, pobeda se branit mora”, rekao je Mandić.

On je dodao da će se Bulajić određivati u skladu s Ustavom, Poslovnikom i zakonom.

“DF je odlučio da koristi taj mehanizam da zaštiti izbornu pobedu. Đukanović želi preko predlaganja mandatara da legalizuje DPS. Poštenije je da napravimo tehničku vladu i odemo na izbore”.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je da narod očekuje “da ispunimo obećanja od 30. avgusta”.

“Bili smo s vama na ulicama, nismo se krili, nismo bežali, nismo ćutali. DF je pružio ruku. Rekli smo da nećemo podržati izdaju i prodaju. Oni koji misle da im je fotelja važnija, treba da se zaustave. Moramo svi zajedno da pošaljemo poruku da je DPS prošlost Crne Gore”, rekao je Medojević.

DF je najavio da će blokirati sledeće saobraćajnice: Nikšić – Bulevar 13. jula, Podgorica, dvije blokade – Zlatica i Donja Gorica, Budva – skver, Bar – most Vukazića u Sutomoru, Berane – Rudeš, Bijelo Polje, dvije blokade – Rakonje i Ribarevine, Pljevlja – most kod Jugopetrolove pumpe, Žabljak – raskrsnica kod Javorovače, Herceg Novi – Zelenika, Kolašin – Bablja greda, Tivat i Kotor – kružni tok Radanovići, Danilovgrad – kružni tok u Spužu, Murino – kružni tok, plato, Plužine – magistralni put Nikšić – Plužine kod skretanja za Seoca i Zeta – kružni tok kod aerodroma.

Pristalice Demokratskog fronta blokirali kružni tok na ulazu u Budvu- Blokadom protiv izdaje. Kako prenose “Vijesti“, na protestu je i predsednik Opštine Budva Marko Carević.

Gradonačelnik Budve Marko Carević poručio je da je ovo opomena svima kome su bliže fotelje od izbone volje.

“Nećemo dozvoliti igre sa izbornom voljom. Budva kada krene, cela Crna Gora će ustati”, poručio je Carević.