Blinken: Verodostojni izveštaji da je Rusija počinila ratne zločine

3
Beta/(Olivier Douliery/Pool Photo via AP)

(Beta-AFP) – Šef američke diplomatije Entoni Blinken ocenio je danas “veoma verodostojnim” izveštaje o “ratnim zločinima” koje je Rusija počinila u Ukrajini.

“Videli smo veoma verodostojne informacije o namernim napadima na civile koji bi predstavljali ratne zločine”, rekao je Blinken za američki televizijsku mrežu Si En En (CNN) i dodao da SAD proveravaju te informacije.

Blinken koji je danas u poseti Moldaviji, ocenio je da bi “rat mogao da traje neko vreme” i dodao da je ruski predsednik Vladimir Putin “osudjen da izgubi u Ukrajini”.

“Osvojiti jednu bitku ne znači pobediti u ratu. Osvajanje grada ne znači da on (Putin) osvaja srca i duše ukrajinskog naroda”, rekao je Blinken i dodao da je ukrajinski narod pokazao da neće dozvoliti Putinu ili Rusiji da ih potčine i njima upravljaju.

Rusija je 24. februara započela invaziju na Ukrajinu.

3 KOMENTARA

  1. pa ti kauboju ovu situaciju odavno poznajes. koliko si zemalja i ljudi zavio u crno ali vam niko nije sudio. i ti sad imas obraza nesto da tupis. poslednji “”biser”” ti je avganistan, odakle ste pobegli kao i rusi. niko nigde narod nije uspeo da pobedi. nece ni rusi ukrajince, ali necete ni vi doci pod nos rusima. a to i jeste osnovni cilj.

  2. A imate li verodostojan izveštaj kad ste u Nišu na pijaci bacali kasetne bombe zabranjene konvencijom

Comments are closed.