U sklopu ovogodišnjeg programa pretpremijere Gala 25. Sarajevo Film Festivala publici će biti predstavljeno pet serija koje željno iščekuju gledaoci širom regiona i koje će se od jeseni naći na programima regionalnih TV kuća.

Jedna od njih je druga sezona najgledanije regionalne serije „Senke nad Balkanom“, koju producira i na televiziji Nova S od oktobra prikazuje kompanija United Media.

Bjelogrlić je u razgovoru za N1 istakao kako postoji dobra hemija između „Senki“ i Sarajevo Film Festivala.

„‘Senke’ su bile ovde pre dve godine kada je SFF počinjao novu dimenziju festivala, da promoviše serije. To je rezultiralo velikim uspehom i rado se vraćamo da tako bude sa novom sezonom“, kazao je Bjelogrlić.

Radnja nove sezona „Senki nad Balkanom“ počinje tridesetih godina prošlog veka, pred početak Drugog svetskog rata.

„Druga sezona ide u 1933. godinu. Počinje dočekom nove 1934. godine kada se pripremalo i realizovalo ubistvo kralja Aleksandra Karađorđevića. To je politička pozadina serije. Naravno da će ova sezona kao i prva imati nekoliko paralelnih priča koje se isprepliću i na kraju se kao u levku skupe u jednu priču, zajednički rasplet. Ubeđen sam da su to godine koje su umnogome odredile čitav 20. vek, a posebno situaciju na Balkanu i da su koreni svega što živim danas postavljeni onda“, istakao je Bjelogrlić.

On je dodao i kako su se mnogi gledaoci u prvoj sezoni pronalazili sebe, neku paralelu sa vlastitim životom. Poručio je kako će se isto desiti i sa drugom sezonom.

„Sigurno da kada radite nešto iz jednog vremena morate imati odnos i prema vremenu u kojem živite“, kazao je za N1.

Bjelogrlić je na kraju razgovora naglasio kako je postojala jedna linija vodilja u obe sezone.

„Celokupna ekipa koja je radila na prvoj sezoni, a posebno i na drugoj, dogovorila se da napravi jednu drugačiju estetiku, svoju estetiku koja korespondira i sa nekom savremenom kinematografijom, ali i sa prostorom u kojem živimo. Mnogo smo ponosni kada to gledaoci primete“, istakao je reditelj „Senki nad Balkanom“.

Emitovanje novih epizoda serije „Senke nad Balkanom“ počinje u oktobru na televiziji Nova S.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.