Biznismeni iz regiona dolaze za vikend u Beograd na vancinaciju

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

(Beta) – U Beogradu će u subotu i nedelju biti organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Kosova koji žele zaštitu od korona virusa, najavila je Privredna komora Srbije.

PKS je u saradnji sa Vladom Srbije organizovala imunizaciju više hiljada privrednika i zaposlenih u kompanijama u regionu, a za vikend je obzbedjeno 10.000 vakcina.

Predsednik Privredne komore Severne Makedonije Branko Azeski je potvrdio da će privrednici iz te zemlje doputovati u Beograd na vakcinaciju.

“Spska prestonica biće centar u kojem će se okupljati poslovna elita iz regiona. Intenzivna aktivnost se sprovodi u okviru Privredne komore kako bi se izvršio najbolji mogući odabir poslovnih ljudi čiji su poslovi nužno povezani sa putovanjem, kretanjem i kontaktima sa mnogim ljudima”, rekao je Azeski.

Gradjani Severne Makedonije koji su se preko portala eUprave prijavili za vakcinaciju protiv kovida-19 u Srbiji pozvani su da prime vakcinu tokom predstojećeg vikenda.

Kako prenosi izveštač Bete, pozvani su da u subotu ili nedelju prime vakcinu AstraZeneka na Beogardskom sajmu, bez obzira koji su grad i koju vakcinu odabrali u elektronskoj prijavi.

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići saopštio je da je ta privredna komora odbila da učestvuje u vakcinaciji privrednika sa Kosova u Srbiji.

1 KOMENTAR

  1. Uvek smo bili najpametniji, uvek pametovali i na kraju uvek najgore prolazili… Sada ponovo, svi sve znamo, svi imaju svoju verziju korone… Dolaze nam stranci da se vakcinisu kod nas zato sto mi necemo… E SRBINE gde ces zavrsiti i kada ces shvatiti

Comments are closed.