Bivši Mekdonaldsovi restorani u Rusiji promenili ime: “Cene će biti malo više, ali dostupne”

0
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

(Beta-AFP) – Novi ruski vlasnik preimenovao je bivše restorane grupe Mekdonalds u toj zemlji, u “Ukusno i tačka”, objavljeno je danas.

Grupa Mekdonalds najavila je odlazak iz Rusije posle više od 30 godina kao reakciju na sukob u Ukrajini.

“Novo ime je ‘Ukusno i tačka’ ” rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor ruske grupe Oleg Parojev.

Vlasnik Aleksandar Govor rekao da će 51.000 zaposlenih u bivšem Mekdonaldu širom Rusije zadržati radna mesta.

“Vrlo sam ponosan što mi je pružena čast da razvijem ovu firmu. Ambiciozan sam i predviđam ne samo da otvorim 850 restorana već da razvijem i nove”, rekao je on.

Šezdesetdvogodišnji Aleksander Govor do sada je bio vlasnik Mekdonalds restorana pod franšizom u više gradova u Sibiru.

Pokazni restoran pod ruskom zastavom treba danas da bude otvoren na Puškinovom trgu u Moskvi, a ostali su već otvoreni, javljaju ruske agencije.

Ovaj objekt na Puškinovom trgu je “istorijski restoran”, jer je otvoren kao prvi Mekdonalds u januaru 1990, nešto manje od dve godine od raspada Sovjetskog Saveza.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin jutros je posetio taj kultni restoran i napisao preko Telegrama da će kvalitet usluga ostati isti. Ukupno 15 restorana treba da se otvore danas u glavnom gradu Rusije.

Oleg Parojev je rekao da će cena hamburgera biti malo viša nego dok su restorani bili pod upravom američkog lanca zbog inflacije u Rusiji ali je i izjavio uveravanje da će cena ostati dostupna.

Mekdonalds je privremeno zatvorio svoje restorane u Rusiji početkom marta a sredinom maja je objavio da se definitivno povlači iz te zemlje i prodaje sve svoje aktivnosti pravdajući odluku potrebom da se ostane “nepokolebljiv” kada se radi o svojim “vrednostima”.