Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, optuženom da je naložio paljenje kuće novinaru sajta Žig info Milanu Jovanoviću odloženo je za 20 septembar, javlja N1.

Na ročište nisu došli advokati optuženih Dragoljuba Simonovića i Igora Novakovića, koje je sud zbog nedolaska kaznio sa po 80.000 dinara. Sudija je rekao i da nema uslova za nastavak suđenja danas.

Optuženi Aleksandar Marinković takođe nije došao na suđenje, a njegov advokat rekao je da ne zna zašto. Sud je prethodno odbio da glavni pretres za paljenje kuće Jovanovića, zakazan za danas pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, bude odložen zbog korišćenja godišnjih odmora, kako su u zahtevima naveli advokati svih optuženih.

Na suđenju je do sada samo pročitan optužni predlog, tako da u nastavaku suđenja Simonović i ostali optuženi treba da se izjasne da li su krivi. Na prvom rocištu Simonović se nije pojavio, uz obrazloženje da nije dobio poziv. Na prethodno je došao a ispred sudnice ga je čekalo tridesetak pristalica.

Simonovića tužilaštvo tereti da je naložio paljenje automobila Jovanoviću i za to obećao nagradu, pa je krajem prošle godine u njegovu garažu ubačen molotovljev koktel, od kojeg je izgorela kuća i pričinjena šteta veća od pet miliona dinara. Tužilaštvo je za Simonovica predložilo maksimalnu kaznu od osam godina zatvora, za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.