“Bird i Medžik najvažniji igrači u istoriji NBA, Džordan je posle sve to podigao na viši nivo”: Čarls Barkli o uticaju asova Seltiksa i Lejkersa na reputaciju lige

0

Legendarni košarkaš NBA lige Čarls Barkli, sada kolumnista i NBA analitilar, smatra da su najvažniji igrači u istoriji lige Medžik Džonson i Leri Bird.

“Džonson i Bird su dva najvažnija igrača u istoriji lige. Bez njih NBA ne bi bio u položaju u kojem je trenutno. Naravno, potom je Majkl Džordan sve to podigrao na viši nivo, ali dovoljno sam star da se sećam šta je bilo ranije,“ rekao je Barkli, a prenosi Sport klub.

„NBA je u to vreme imao lošu reputaciju. Bilo je mnogo tuča, previše crnaca, previše narkotika i nije bila dovoljno isplativa. Dakle, kada govorimo o tome ko je stvorio istoriju lige, moramo da razgovaramo o Džonsonu i Birdu. To što su učinili je neverovatno. Nikada nećemo naći reči kojima bismo mogli dovoljno da im se zahvalimo”, dodao je Barkli.

On je odao priznanje i novim generacijama…

„Naravno da volim Kobija, Lebrona, Tima Dankana, Patrika Juinga i sve ove momke. Ali najvažniji u priči su Medžik i Bird,“ rekao je Barkli u intervjuu objavljenom na kanalu “Jimmy Kimmel Live”.