Biramo odgovorne lidere

  0

  Ove godine, kada je zdravstvena i ekonomska kriza izazvana virusom COVID-19 uticala na život i poslovanje širom sveta, pa tako i u Srbiji, Srpska asocijacija menadžera dodelom svojih Godišnjih nagrada posebno želi da nagradi izuzetne pojedince, poslodavce i inicijative koje su svojim ponašanjem, aktivnošću i poslovanjem zaslužili da budu posebno istaknuti i da društvu služe kao primer odgovornog poslovanja.

  Tradicionalne SAM Godišnje nagrade ove godine se dodeljuju pod sloganom ODGOVORNO LIDERSTVO u svim sferama života, što predstavlja osnov misije Srpske asocijacije menadžera.

  Ovogodišnje nagrade dodeljuju se u kategorijama: menadžer godine, mladi menadžer godine, poslodavac godine, društveno odgovorna kompanija godine i lični herojski čin. Takođe, na ovogodišnjoj dodeli biće uručene i specijalne nagrade žirija.

  Nominacije traju do 4. novembra, nakon čega se uslediti i odabir finalista, a dobitnici nagrada biće proglašeni 16. decembra na SAM Gala svečanoj dodeli nagrada.

  Titulu menadžera godine 2019 poneo je Mihailo Janković, generalni direktor kompanije Nectar, nagrada Poslodavac godine 2019 pripala je kompaniji Microsoft; a za društveno odgovornu kompaniju godine proglašen je Delta holding. Nagrada za „Lični herojski čin“ dodeljena je Mariji Lukić iz Brusa.

  SAM Godišnje nagrade dodeliće se devetu godinu za redom i namenjene su najboljim menadžerima, kompanijama i pojedincima koji se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima i bolji život svih građana.