“Bio sam seksualni zavisnik, spavao sa učenicama u školi glume koju sam vodio”: Američki glumac Džejms Franko prvi put o optužbama za “neprikladno ponašanje”

0
EPA-EFE/JAVIER ETXEZARRETA

Američki glumac Džejms Franko je priznao da je spavao sa učenicama škole glume koju je ranije vodio, rekavši da se bori sa zavisnošću od seksa i da radi na poboljšanju svog ponašanja poslednjih godina, prenosi Gardijan.

U odlomcima “Džes Kejgl podkasta”, koji je objavljen u sredu, Franko je rekao da je dok je predavao glumu „spavao sa studentkinjama, a to je bilo pogrešno“. Takođe je dodao da nije osnovao školu da bi namamio žene u seksualne svrhe.

„Pretpostavljam da sam u to vreme mislio – ako je sporazumno, onda je u redu. U to vreme nisam bio baš trezven”, rekao je Franko.

Ove primedbe su bile prvi Frankov komentar o optužbama koje su protiv njega iznete pre skoro četiri godine kada je Los Anđeles tajms objavio da je pet žena optužilo Franka za ponašanje koje smatraju neprikladnim.

Kasnije, u oktobru 2019, dve žene su podnele građansku tužbu protiv glumca, optužujući ga da je iskorišćavao ambiciozne glumice u svojoj sada već ugašenoj školi i prevario mlade žene da snimaju eksplicitne scene seksa.

Franko je rekao da je razvio zavisnost od seksa nakon što se izlečio od zavisnosti od alkohola, koju je razvio u mladosti.

„To je tako moćna droga. Navukla sam se na to sa 20 godina”, rekao je Franko.

Ovaj američki glumac bio je deo voditeljskog para ceremonije dodele Oskara 2011. i bio je nominovan za dodelu nagrada 2012. za svoj nastup u ostvarenju “127 sati”.

Glumac je ove godine pristao da plati 2,2 miliona dolara odštete za poravnanje u okviru građanske tužbe iz 2019, prema dokumentima podnetim na višem sudu u Los Anđelesu.

Franko je u podkastu rekao da se od zavisnosti od seksa oporavlja od 2016. godine i da je mnogo radio na tome da se promeni, posebno nakon optužbi iz 2019. godine

„Nisam želeo da povredim ljude“, zaključio je u podkastu.