“Bio sam na Mauricijusu pre dve decenije. Sve je deo kampanje kojoj su izloženi Vučićevi protivnici…”

1
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da su optužbe koje su upućene na njegov račun od predsednika države Aleksandra Vučića i tabloida samo pokušaj da se prikriju mnoge afere u Srbiji.

On je optužio da iza kriminalnog klana Veljka Belivuka stoji država i zapitao zašto on nije uhapšen mnogo ranije, nego mu je dopušteno da izvrši mnogobrojna najteža krivična dela.

“Bio sam na Mauricijusu pre dvadesetak godina, mnogo pre nego što sam počeo da se bavim politikom. Sve je to deo jedne kampanje kojoj smo izloženi svi mi koji smo protivnici Aleksandra Vučića. Onda mi odgovaramo i objašnjavamo, a time se u stvari prikrivaju oni suštinski problemi koji postoje u ovoj zemlji, da li je to ekonomoja, korona, to što su ljudi suštinski nebezbedni ili nešto drugo”, naveo je Đilas, a prenosi N1.

Prema njegovim rečima, devet godina se protiv njega vodi ista kampanja, i precizira da se radi o optužbama o „619 miliona“, da je „predao Kosovo i Crnu Goru“, kao i da je „angažovao ukrajinske specijalce kako bi pucali u ljude“.

„Ja na te stvari zaista više ne reagujem. Hteo sam da na jedan razuman način da objasnim da sam pre sedam godina prodao svoju kompaniju, primio sav novac u Srbiji, platio dva miliona evra poreza, a posle toga prijavio Narodnoj banci Srbije osnivanje kompanije u Švajcarskoj. To je sve urađeno po zakonu, i zaista ne bih voleo da više pričam o tome. Ne bih voleo ni da pričam da li Marinika Tepić ima ‘stan od jednog hektara’, i sve ostale gluposti koje oni svakog dana izgovaraju, kako bi pokrili sve ono što se dešava u Srbiji“, rekao je Đilas.

Ocenjuje Vučićevu posetu UAE i Bahreinu kao turističku, i navodi da je iskoristio pet dana kako bi se „odmorio“.

Povodom najava medija da će objaviti dokumentaciju o njegovom navodnom novcu na Mauricijusu, odgovara da je „svima promakla informacija da je šefica informativne službe SNS Vladanka Malović juče u jedan sat najavila da će ‘Večernje novosti’ da prenesu sve te dokaze u sredu“.

„Pa kako zna Vladanka Malović šta ‘Novosti’ objavljuju u sredu, osim ako SNS ne uređuje ‘Večernje novosti’ i ostale tabloide, i ako oni ne pišu te tekstove i ne objavljuju ih“, ukazao je Đilas.

On je povodom hapšenja Veljka Belivuka istakao da je taj kriminalni klan nastao odavno i zapitao zašto njegovi pripadnici nisu hapšeni 2014. godine ili 2015. godine?

1 KOMENTAR

Comments are closed.