“Bio sam dete rata i znam šta znači biti u toj poziciji. Mislim da nije fer”: Đoković o zabrani učešća na Vimbldonu za ruske i beloruske tenisere i teniserke

0
EPA-EFE/JAMES ROSS

Treći teniser sveta Novak Đoković nije u potpunom saglasju sa zahtevom ukrajinskog tenisera Sergeja Stakhovskog da se svim ruskim sportisima zabrane učešća. Kako je rekao, i samo njegovo detinjstvo je obeležio rat te zna kakav je osećaj.

“Znam Sergeja dugo vremena. Bio mi je kolega dugo na terenu, ali u savetu. Imamo dobar odnos. Kontaktirao sam ga i razgovarali smo u poslednje vreme. Razumem frustraciju koja dolazi sa njegove strane i ukrajinskog naroda prema Rusiji i svemu što se dešava. Naravno da neću da se komentarišem i nađem se u središtu rata“, rekao je Đoković, a prenosi Miror.

“Ono što mogu da kažem kao dete rata, zapravo nekoliko njih tokom devedesetih, jeste da znam kakav je osećaj biti u toj poziciji. Međutim, sa druge strane, nisam u potpunosti saglasan sa zabranom ruskih i beloruskih tenisera, Ne vidim kako su oni doprineli bilo čemu što se dešava. Mislim da to nije fer”, dodao je srpski teniser.