Zajedničko bindžovanje druge sezone “Senki nad Balkanom”: “Kao što knjigu ne možete da čitate dva meseca, tako ni dobru seriju ne možete da pratite nekoliko meseci…”

0
Foto: Igor Pavićević

Nedeljnik i Parobrod (UK Stari grad) organizovali su prvi “javni bindž” u kojem pedesetak ljudi – koji inače gledaju serije – odjednom gledaju celu drugu sezonu “Senki nad Balkanom”.

Ova projekcija, svojevrsno zajedničko bindžovanje, počelo je juče i nastaviće se danas u bioskopskoj sali “Dragan Gaga Nikolić” u Parobrodu, a večeras će u 22 sata Dragan Bjelogrlić odgovarati na pitanja onih koji su seriju pogledali u celini.

Prvom javnom bindžu u Srbiji prisustvuju ličnosti iz javnog života.

“Ja sam rekao da je sada sve na Bjeli, odnosno, na kvalitetu serije, pošto lično pravim razliku između sapunica koje možeš da gledaš nedelju za nedeljom, i velikih moćnih serija koje je plasirao Netflix, a koje se gledaju u danu, ili maksimalno dva”, reao je Veljko Lalić, glavni urednik Nedeljnika.

On je rekao da će na tom prvom javnom bindžu biti mnogo njegovih drugara koji su poput njega gledali seriju “Breaking bad” u pet sezona.

“Bjela tvrdi da ćemo da ostanemo u bioskopu”, rekao je Lalić.

Lalić je rekao i da je fenomen bindžovanja neraskidivo povezan sa fenomenom serija.

Foto: Igor Pavićević

“One su postale neka nova vrsta literature. I kao što knjigu ne možete da čitate dva meseca, tako ne možete ni dobru seriju da pratite nekoliko meseci. To je jedini način da se isključite, u ovom vremenu to je jako važno, da uđete u tuđe živote, vidite sve detalje. Jednostavno, živite u virtuelnoj stvarnosti”, objasnio je Lalić.

S druge stranem “Senke nad Balkanom” su povratile kult serija u Srbiji.

“Prvi deo ‘Senki’ definitivno je vratio kult serija u Srbiji i pokazao da mi, odnosno Bjela možemo da napravimo nešto na svetskom nivou. Meni je žao da ta serija i dalje nije na nekoj velikoj platformi. Ali… Čujem da se i to menja”, rekao je Lalić.

Foto: Igor Pavićević

Premijera „Senki nad Balkanom 2“ od deset epizoda biće dostupna gledaocima od danas, 8. novembra, na EON platformi.

Oni koji više vole da iz nedelje u nedelju prate nove detalje, druga sezona „Senki“ biće emitovana na televiziji Nova S od 11. novembra.