“Bilo je opuštanja tokom praznika. Mi smo predlagali totalno zatvaranje na dve nedelje…”

0
Foto Igor Pavićević

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon ponovio je danas da se može očekivati da posle Božića dođe do porasta broja zaraženih.

“Ja mislim da je i sam doček Nove godine, to jest, to što ga nije bilo u organizovanom smislu, znatno usporilo ovaj virus. Tu nema dileme. Bilo je malo opuštanja tokom nekih lepih dana. Može se očekivati da posle Božića dođe do nekog blagog porasta, mada je u Beogradu već nastao taj blagi porast, vidi se da brojke opet malo rastu”, izjavo je dr Kon, gostujući na TV Hepi, a prenosi Blic.

Prema njegovim rečima, ne može se očekivati da će “krivulja” drastično da padne, “jer mi nismo imali totalno zatvaranje”, a to je jedini način da tako drastično padne.

“Takva je odluka doneta, nismo imali ograničenje kretanja. Ukupno gledano, sa ove distance, mislim da je to racionala odluka, iako je to medicinski deo Kriznog štaba predlagao još 13. decembra, za period od 18. decembra do 3. januara. Neki misle da to nije ni pomenuto, a davali su iste predloge. Jasno je da su ove mere rezultat delovanja medicinskog i ekonomsko-političkog dela Kriznog štaba”, rekao je dr Kon jutors.

On je i pre nekoliko dana istakao da treba očekivati da situacija bude bolja iz dana u dan ali i da ćemo osetiti posledice većih okupljanja i šetnji, posebno u Beogradu, posle Božića.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!