Biljana Srbljanović o devojkama koje su prijavile Miku Aleksića: “Šest sati su sedele i pričale šta su doživljavale da bi zaštitile druge devojčice, to je pobeda. Zbog toga su one pobednice…

2
Foto: Medija centar Beograd

Dramaturškinja i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti Biljana Srbljanović izjavila je da su Milena, Iva i ostale devojke “pobednice, a ne žrtve”.

“Mene je najviše dirnulo u svemu ovome, one su tri godine išle po advokatima, i advokati su ih odbijali, one su se pomirile s tim da od toga neće biti ništa, a onda su čule za devojku od 17 godina, koja je sada vrlo neposredno bila izložena istoj vrsti nasilja i rekle da više ne mogu da ćute”, rekla je Srbljanović, a prenosi N1.

“One su uradile nešto za nekog drugog, zbog toga su one pobednice. Ti sediš šest sati i pričaš šta si doživljavala, da ne bi to neka druga devojčica doživljavala, to je pobeda”, dodala je ona.

Platforma “FDU – Protiv nasilja”, kako je istakla Srbljanović, već funkcioniše.

„Krenula je s radom preksinoć. Platforma funkcioniše tako što studenti imaju priliku da se prijave anonimno. Imamo pet profesora i četiri studenta izabranih iz samog studentskog parlamenta, našli smo se svi zajedno u ovoj situaciji, koja iako nema nikakve veze s našim fakultetom, ipak imamo dosta studenata koji su godinama sa te škole dolazili na razne smerove. I u krajnjem slučaju ove dve mlade umetnice su naše bivše studentkinje, a ima i sadašnjih“, rekla je Srbljanović.

Dodala je kako misli da je pravi trenutak da ih i ostali fakulteti prate u ovome.

„Da se napravi paradigma, nema više nazad, nema više neprikladnih komentara, nema više odgovaraš nasamo s profesorom, nema više prostora da se kaže ‘on je takav’, toga više neće biti“, rekla je Srbljanović.

Osvrnula se i na odlazak glumice Mire Furlan.

„Mira Furlan je, ne samo jedna od najvećih umetnica ovog područja, nego jedna predivna, prepoštena osoba, koja je toliko bila hrabra, avangardna, plemenitog mišljenja… Lepota njenog bića se videla na njoj. Mislim da je ovo velika tragedija i veliki gubitak za umetničku scenu, jedna predivna osoba nas je napustila i užasno su svi potreseni“, zaključila je Srbljanović.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ

2 KOMENTARA

  1. Nedeljnik je u svakom smislu list koji najviše cenim u svakom smislu, da ne nabrajam. Ali…molim vas, da li je moguće da smanjite pojavljivanje ove iritantne i besmislene osobe na vašim stranicama?
    Mene njeno mišljenje o bilo čemu zanima jednako kao i mišljenje Ace Lukasa o bilo čemu, kao i mišljenje Marjana Rističevića o bilo čemu.
    Molim vas, nemojte nju više, pa da se čitamo i dalje. Hvala.

Comments are closed.