Bili Ajliš: “Seksualnog iskorišćavanja mladih ima svuda. Uvek te mogu iskoristiti”

0
Foto Profimedia

Bili Ajliš, američka pevačica, u intervjuu za Vog je govorila o rasprostranjenosti seksualnog iskorišćavanja maloletnika, rekavši da ga „ima svuda”.

Govoreći o svom novom singlu Your Power, koji govori o nasilnoj vezi maloletne i starije osobe, 19-godišnja pevačica rekla je da su svi njeni vršnjaci doživeli neku vrstu seksualno neprimerenog ponašanja.

U intervjuu u junskom izdanju britanskog Voga rekla je da njena nova pesma ne govori o jednoj osobi. “Možda pomislite – to je zato što je ona u muzičkoj industriji – ne čoveče. Ima ga svuda”, kaže ona.

“Ne znam nijednu devojku ili ženu koja nije doživela čudno ili zaista loše iskustvo. A i muškarci – mladi dečaci se neprestano koriste”, prenosi Gardijan.

Ona dodaje: “Nije važno ko si, kakav ti je život, situacija, sa kim si se okružio, koliko si jak, koliko si pametan. Uvek te mogu iskoristiti. To je veliki problem u svetu nasilja u porodici ili zakonskog silovanja – devojke koje su imale veoma visoko samopouzdanje i volju našle su se u situacijama da kažu:”O, Bože, ja sam ovde žrtva?”. I to je tako neprijatno i ponižavajuće i demorališuće naći se u toj poziciji da misliš da toliko toga znaš, a onda shvatiš da si upravo zlostavljan.”