Bili Ajliš oborila rekord u prodaji pesme iz filma o Džejmsu Bondu, “Skyfall” je istorija

0
Foto: Profimedia

Mlada američka pevačica Bili Ajliš oborila je juče rekord u Velikoj Britaniji u prodaji pesme iz filma o Džejmsu Bondu, koja je izdata pre nedelju dana.

Pesma “No Time To Die” kao istoimeni film o čuvenom agentu 007, prodata je u 90.000 primeraka i u 10,6 miliona primeraka u audio strimingu za sedam dana. Pesma je direktno stigla na vrh kao najprodavanija u Velikoj Britaniji. 

To je i najprodavanija pesma iz filmova o Džejmsu Bondu u prvoj nedelji od izlaska. U prvoj nedelji emitovanja 2012. godine, pesma “Skyfall” koju izvodi pevačica Adel prodata je u 84.000 primeraka.

Bili Ajliš je zajedno sa bratom Fajnesom O’Konelom komponovala i snimala pesmu “No Time To Die”. Pesma sadrži grendž melanholiju koja je već prepoznatljiva za mladu umetnicu. 

Pevačica koja ima tek 18 godina i peva u novom žanru pank-rok stila, već je postala nova pop zvezda. Ona je ove godine dobila nagrade Gremi u nekoliko kategorija, među kojima za album godine, pesmu godine, muzički snimak godine i otkriće godine. 

Ona je najmlađa umetnica koja je snimila muziku za film o Džejmu Bondu, čiji novi nastavak izlazi u aprilu. To je peti i verovatno poslednji film za Danijela Krejga koji glumi čuvenog britanskog agenta.

(Beta)