“Bila sam jako vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, rešila sam da se vratim u London i tamo počnem novi život…”: Kako je Rialda Kadrić odlučila da ostane u Engleskoj…

0
Printscreen/YouTube/ABC Psicanálise

Jugoslovenska glumica Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije u filmskom serijalu “Žikina dinastija”, preminula je danas u 58. godini života, preneo je RTS. Glumica se u jednom trenutku preselila u London, a njen život obeležila je jedana tragedija.

Naime, Rijaldina majka  je tokom rata koji je početkom devedesetih zadesio Jugoslaviju, iznenada preminula, dok je glumica bila u Londonu na usavršavanju.

U emisiji “Balkanskom ulicom” Rialda je jednom prilikom ispričala zašto se iz Londona nikada nije vratila u Beograd.

“Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, rešila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život“, ispričala je tada Rialda.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ