Bil i Melinda Gejts se razvode nakon 27 godina braka

0
Foto: Profimedia

Bil i Melinda Gejts su saopštili da se razvode nakon 27 godina braka, prenosi BBC.

Bil i Melinda “više ne veruju da mogu zajedno da napreduju kao par”.

“Nakon mnogo razmišljanja i puno rada na našoj vezi, doneli smo odluku da okončamo svoj brak“, napisao je par na Tviteru.

“Tokom 27 godina smo podigli troje predivne dece i izgradili smo fondaciju koja ljudima širom sveta omogućuva da vode zdrave i produktivne živote. Nastavljamo da delimo delimo veru u tu misiju i zajedno ćemo raditi u fondaciji, ali više ne verujemo da možemo zajedno rasti kao par u ovim fazama našeg života”, dodaje se u zajedničkom saopštenju Melinde i Bila Gejtsa.

Bil i Melinda su se upoznali krajem osamdesetih godina kada se Melinda pridružila Bilovo firmi Majkorosoft. Roditelji su troje dece.

Zajednički vode fondaciju “Bil i Melnda Gejts”. Osnovali su je 2000. godine, a do danas se smatra najvećom privatnom fondacijom na svetu.

Fondacija je potrošila milijarde u borbi za istraživanje lekova za lečenje raznih zaraznih bolesti, kao i za podsticanje vakcinacije kod dece.

Gejtsovi – zajedno sa investitorom Vorenom Bafetom – stoje iza inicijative koja za cilj ima da se većina milijardera obaveže da će većinu svog bogatstva dati u dobrotvorne svrhe.

Bil Gejts je dugo godina važio za najbogatiju osobu na svetu, a trenutno je četvrti najbogatiji čovek planete, prema podacima magazina Forbs.