“Biće obiđeni svi stanovi…”: Kako će izgledati referendum o radovima u centru Beograda:

1
Foto: Tanjug

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je da će se na referedumu, od 28. maja do 16. juna, o radovima na tom području građani izjašnjavati u svojim zgradama i da će biti obiđeni svi stanovi na teritoriji te opštine.

Bastać je, za list Danas, rekao da pravo glasa ima 10.560 građana i da će referendum nadgledati “lica akreditovana za sprovođene referenduma”, a da su posmatrači dobrodošli.

Upitan kako će se čuvati listići na kojima će se građani te opštine izjasniti, on kaže da će za listiće biti zadužena komisija sastavljena od stručnih lica iz opštine i prijavljeni građani.

Prema njegovim rečima, rezultate izjašnjavanja će objaviti Gradska opština Stari grad 16. juna i proslediti ih nadležnim organima grada Beograda.

On je rekao da su organi grada dužni da u predviđenom roku razmotre mišljenje građana, donesu odgovarajuće odluke i da o njima informiše javnost.

Na pitanje da li su rezultati izjašnjavanja obavezujući za izvođače radova u centru grada i one koji su angažovali te izvođače, on kaže da “bilo kakvo izjašnjavanje građana danas u Srbiji nije obavezujuće ni za koji nivo vlasti, pa ni za izvođače koje večiti zamenik (gradonačelnika) angažuje na sumnjiv i netransparentan način poznat kao Štraheov model”.

“To moramo da menjamo da bismo vratili poverenje građana u institucije i njihove političke predstavnike”, rekao je Bastać, navodeći da je potrebna lustracija prema onima koji ignorišu interese građana i stručnu javnost.

1 KOMENTAR

  1. Ovo je strasno od ovog coveka koji se zove predsednikom opstine Stari grad! Meni kada bi neko pomerio prst na moga radnika doticnog bi momentalno prekrio veciti mrak!

Comments are closed.