Biće 23 sata u samici, a kroz prozor će moći da vidi samo nebo: El Čapo će doživotno biti zatvoren u najstrože čuvanom zatvoru “Supermaks”

0
Foto: Profimedia

Meksički narkobos Hoakin Gusman, poznatiji pod imenom El Čapo, prebačen je u najstrože čuvani zatvor “Supermaks” u Koloradu, nakon što mu je dva dana ranije na sudu u Njujorku izrečena kazna doživotnog zatvora.

Kao i drugi zatvorenici, Gusman će verovatno biti zatvoren oko 23 sata dnevno u samici koja ima uski prozor visok oko 107 centimetara i smešten tako da je jedino nebo vidljivo, prenosi N1.

Moći će da gleda TV u svojoj ćeliji i imaće pristup verskim službama i obrazovnim programima.

Zatvorenici se tamo ne mogu kretati bez pratnje, a posebna ograničenja koriste se kako bi se obezbedilo da zatvorenici ne mogu uticati ili pretiti izvan zatvorskih zidova. Prebrojavanje zatvorenika tamo se obavlja najmanje šest puta dnevno.

El Čapo će u zatvoru poznatom kao “Alkatraz na Steni” provesti ostatak svog života. Zatvor se nalazi se oko 185 kilometara južno od Denvera, a otvoren je 1994. godine i u njemu se nalazi oko 375 zatvorenika.

Gusman je u sredu u njujorškom Bruklinu proglašen krivim za vođenje kriminalne organizacije koja je u SAD prošvercala na tone narkotika i izrečena mu je kazna doživotnog zatvora i dodatnih 30 godina koje su prema zakonu obavezne.