Bezbednosno informativna agencija priključila se potrazi za otetom devojčicom Monikom Karimanović i otmičarem Ninoslavom Jovanovićem.

Kako Tanjug saznaje u BIA, 200 pripadnika bezbednosne agencije dobrovoljno se javilo da pomogne u potrazi za otetom devojčicom, prenosi B92.

Oni će biti raspoređeni u saradnji sa štabom MUP-a koji koordiniše akciju.

U toku je deveti dan potrage za devojčicom Monikom Karimanović iz Suvog Dola kod Niša, koja je nestala na putu do škole u Brzom Brodu, a koju je, kako se sumnja, oteo višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović iz niškog naselja Malča. Direktor policije Vladimir Rebić za RTS rekao je da je policija na terenu 24 sata. Pretraženo je 50 sela, proveravaju se kontakti koje je imao sa drugim ljudima, ali i sve objave o ovom slučaju na društvenim mrežama, dodao je.

Od petka je povećan broj pripadnika policije i Žandarmerije, a Rebić kaže da je u potragu uključeno 620 ljudi, od toga 520 policajaca i stotinak lovaca i izviđačkih sekcija.

Policija je bila skoncentrisana u šumama oko Podvisa, ali se potom krenulo, javio je N1 sa lica mesta, u širu pretragu.

Žandarmerija je ponovo ulazila i u naseljene kuće u selu Orešac u knjaževačkoj opštini, u kome su pronađeni i poslednji zvanični dokazi pre 3 dana.

U interesu istrage ne otkriva se u kojim se selima sada pretražuju svi objekti i u kojim je pravcima više od 500 policajaca u ovom trenutku.

Na društvenim mrežama pojavili su se pozivi za organizovane potrage volontera. Svrljižani su najavili da će poći u planine, a u potragu su već uključeni lovci.

Marko Stojanović iz lovačkog društva u Knjaževcu jedan je od mnogobrojnih lovaca, koji pomažu policiji i žandarmeriji u potrazi za otetom devojčicom Monikom Karimanović (12) i njenim otmičarem. Stojanović kaže da lovci pretražuju nenaseljena područja, prelaze svaki kamen i pogledaju svako sumnjivo drvo i ističe da će biti tu do kraja.

Lovci su već četiri dana bez prekida na terenu u potrazi za otetom devojčicom. Kažu da i pored toga nisu umorni, već da razmišljaju samo o tome kako da se „ova agonija što pre reši“.

„Mi smo tu od srede od oko 13 časova. Priključili smo se policiji i žandarmeriji. Pretraživali smo tog dana teren između Vasilja i Glogovca, pretražili smo tu sve napuštene kolibe, vikendice. Međutim, do mraka ništa nije bilo“, opisuje Stojanović kako je počela potraga u okolini Knjaževca, prenosi N1.

U pomoć policiji i žandarmeriji pristupilo je više lovaca.

„Nas su uglavnom angažovali za terene van naseljenih mesta, pretraživali smo kuće, kolibe… Mi smo radili u saradnji sa policijom, pretraživali smo mesta gde je lociran begunac. Oko Miljkovca, Podvisa, Vasilja, Glogovca. Tu smo od ujutru do mraka bili sa njima, ceo dan“, ističe sagovornik N1 saradnju koju lovci i policija imaju u ovoj akciji.

Objašnjavajući kako to konkretno izgleda, on navodi: „Idemo u strelce, rasporedimo se, svaki kamen se prođe, svako sumnjivo drvo se poglede“.

„Prošle nedelje su našli zemunicu koju je pravio, to stvarno izgleda kao na filmovima“, otkriva lovac iz Knjaževca.

On dodaje da lovci u potrazi nisu sami sa policijom, već su u pomoć došli i članovi „offroad“ kluba iz Knjaževca, koji svojim terenskim vozilima učestvuju u potrazi. Tu su i članovi ATV kluba, koji kvadovima pretražuju teren, ali i građani.

„Bićemo tu do kraja“, zaključuje Stojanović devetog dana potrage, dok po brdsko-planinskim selima oko Knjaževca počinje da padaju sneg, mrak, ali i temperatura.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.