“Bezbožni zakon ponovo izaziva duh bratoubilaštva…”: Amfilohije o dešavanjima u Crnoj Gori

3
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je danas da je Crna Gora jedinstven slučaj u Evropi u kome se pokušava promena identiteta jednog naroda i njegovog bića. 

On je u Beogradu, gde je u ime SPC u Crnoj Gori i verujućeg naroda primio plaketu Večernjih novosti za kolektivni podvig za odbranu srpskih svetinja, naveo da je crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti “plod ideološke bratomržnje i bezakonja” iz perioda Drugog svetskog rata. 

“Crna Gora je kroz svoju istoriju imala dve vrste žrtvovanja, jednu za veru i otačastvo, a sa druge strane je imala i opako seme bratomržnje koja se od plemenske nastavila dinastičkom 1918-19. a potom se pretvorila u mržnju između četnika i partizana u Drugom svetskom ratu. Nadali smo se da je prestala, ali je plod te bratomržnje i bezakonja upravo ovaj zakon koji je donet u Crnoj Gori”, rekao je Amfilohije.

Po njegovim rečima, litije širom Crne Gore povodom “bezbožnog zakona koji ponovo izaziva duh bratoubilaštva” pokazuju da je narod te zemlje vaskrsao.

“To je za mene nešto što nisam očekivao ni znao da u tom narodu ima toliko ognja vere i bratske ljubavi. Narod je nedavno otkrio svoje istinsko dostojanstvo, svoje pravo lice”, dodao je mitropolit crnogorsko-primorski.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Umukni već jednom, zagađuješ i vazduh i ljude. Govoriš besmislice u ime svojih i crkvenh interesa a ne u interesu naroda. Tolike godine imaš, sram te bilo “!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.