Bez razgovaranja i telefoniranja u javnom prevozu: Novi anti-korona savet lekara u Francuskoj

0

Francuski lekari imaju novi savet za usporavanje širenja koronavirusa – da građani prestanu da razgovaraju u javnom prevozu, prenosi Anadolija.

Francuska lekarska akademija objavila je u petak smernice u kojima se kaže da bi ljudi trebalo da „izbegavaju da razgovaraju ili telefoniraju“ u podzemnim železnicama, autobusima ili na bilo kojem drugom mestu u javnosti gde socijalno distanciranje nije moguće, prenosi N1.

Maske su obavezne od maja, međutim, putnici ih često skidaju da bi razgovarali telefonom.

Drugi francuski stručnjaci pozivaju na dramatičnije mere – posebno na treće zaključavanje.

Francuske bolnice sada imaju više pacijenata s kovidom nego u oktobru, kada je predsednik Emanuel Makron uveo drugo zaključavanje. Pacijenti zaraženi koronavirusom zauzimaju više od polovine kreveta za intenzivnu negu u zemlji.

Broj inficiranih koronavirusom u Francuskoj ovog meseca postepeno raste, i to više od 20.000 dnevno. Francuska trenutno ima najduži policijski čas u Evropi, od 18 do šest sati ujutru, a restorani i turistička mesta zatvoreni su od oktobra.

Vlada je do sada nastojala da izbegne potpuno novo zaključavanje. U subotu se u Francuskoj očekuju protesti zbog otkaza koji su usledili nakon uvođenja mera protiv koronavirusa.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ