Bez investicija u inovacije nema napretka čovečanstva

  Piše Sandra Marinković, External Affairs Lead, MSD

  0
  Fotografija: MSD

  Iznenadna i dugotrajna globalna epidemija nas je u poslednje dve godine podsetila na izuzetan značaj očuvanja i razvoja zdravstvenih sistema, kao i na neophodnost kontinuirane investicije u infrastrukturu i razvoj ljudskog kadra koji ga čine.

  Merck Sharp and Dohme (“MSD” poznatiji kao “Merck” u SAD) jedna je od vodećih globalnih kompanija koje se vode vizijom da bez investicija u inovacije nema napretka čovečanstva, i koje su pokazale da kontinuirano ulaganje u istraživanje i razvoj novih zdravstvenih rešenja može zaustaviti i pandemiju.

  Konkretno, MSD je kompanija koja je prva razvila efikasan antivirusni lek za SARS-COV-2, a na planu sprečavanja razvoja virusnih infekcija i antibakterijske zaštite značajno doprineo smanjenju stope HIV infekcija, eliminaciji hepatitisa C u velikom broju zemalja, smanjenju bolničkih bakterijskih infekcija, dok sada sa nestrpljenjem očekujemo skori početak nacionalnog programa za prevenciju oboljenja izazvanih humanim papiloma virusom. Verujemo da će MSD-jeva najsavremenija devetovalentna vakcina na taj način doprineti da i u Srbiji budemo bliže cilju koji je Svetska zdravstvena organizacija postavila, a to je eliminacija karcinoma grlića materice.

  Pandemija i rad od kuće je sa jedne strane otvorio temu mentalnog zdravlja i značaja stimulativnog radnog okruženja, a sa druge strane omogućio i više prostora za rad na ličnom razvoju. Ovo je tema kojoj smo u MSD oduvek ozbiljno pristupali, uz jasno definisane liderske atribute na kojima svako od zaposlenih treba svakodnevno da radi, kao što su: samostalnost i osnaživanje, deljenje informacija, učenje i eksperimentisanje.

  AmChamps je upravo program koji nam je omogućio da se neki od naših mladih talenata ubrzano razviju kroz interakciju sa kolegama iz drugih industrija i kroz upoznavanje sa drugačijim načinima poslovanja, razmišljanja i učenja. MSD već treću godinu zaredom podržava ovaj izuzetan profesionalni razvojni program koji na najbolji način objedinjuje poslovnu teoriju i praksu, i omogućava građenje lidera za budućnost od kojih očekujemo da izazove u našem zdravstvenom sistemu pretvaraju u poslovne mogućnosti. Ono što AmChamps čini dodatno posebnim za MSD, kao kompaniju koja je prošle godine dobila zvaničan sertifikat “Najbolje mesto za rad”, jeste i prilika da se predstavimo kao atraktivan poslodavac za mlade talente koji još nisu zakoračili na tržište rada.