Bez dočeka Nove godine na trgovima, neće biti ni klupskih žurki i koncerata, restorani možda jedina opcija

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Novogodišnje i božićne praznike ćemo, po svemu sudeći, provesti u svojim domovima pošto je sve izvesnije da tradicionalnih dočeka na trgovima u Beogradu, ali i drugim gradovima širom Srbije, ovoga puta – neće biti.

“Ove godine neće biti organizovana tradicionalna manifestacija za decu ispred Hrama Svetog Save „Božićno seoce”. Isto tako neće biti ni onih kućica u centru grada, ali ćemo obezbediti da preko nekih televizija bude prenos dočeka Nove godine. Organizovaćemo jedan zanimljiv program na nekoliko lokacija gde će, između ostalog, mladi muzičari pevati pesme o Beogradu, ali bez publike. Imaćemo i vatromet u ponoć, ali neće biti masovnih okupljanja “, rekao je juče zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, piše Blic.

Kako je dodao “vodiće se računa da ljudi ne budu zaraženi, sve će biti prilagođeno situaciji”

“Neće biti masovnih okupljanja, bilo bi suludo da Grad to organizuje”, dodao je Vesić.

Zbog epidemije korona virusa ove godine će izostati tradicionalni koncert ispred Doma Narodne skupštine (ranije na Trgu republike) koji je uvek okupljao desetine i desetine hiljada Beograđana, ali i turista iz svih krajeva planete.

S obzirom da je trenutno na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba na otvorenom i zatvorenom, te da je teško verovati da će situacija biti bolja za nešto više od mesec i po dana, u novu 2021. ćemo po svemu sudeći ući u “kućnoj varijanti”.

Ostaje da se vidi šta će biti sa eventualnim dočecima po restoranima koji trenutno mogu da rade do 23.00 časa, pa i da imaju više od petoro gostiju, pod uslovom da poštuju druge propise, pre svega o držanju distance među posetiocima.

Klupske žurke i koncerti skoro sigurno će biti zabranjeni, bez obzira što su neki klubovi već rezervisali i pevače, pa čak i preko interneta nude rezervaciju mesta za doček.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500