Beta: Vlada ne otkriva podatke o tome koliko je stranaca pozvala na vakcinaciju za vikend

0

(Beta) – Zvaničnici Vlade Srbije nisu danas želeli da saopšte koliko je stranih državljana iz zemalja regiona pozvano da narednog vikenda u Beogradu primi vakcinu protiv koronavirusa, niti da li je odlaganje vakcinacije pojedinim srpskim državljanima povezano sa tim.

Agenciji Beta je prvobitno rečeno da postoje informacije o tome i da će one biti dostavljene u toku dana, ali su onda su prestali da se javljaju na telefon i poruke.

Mediji po zemljama regiona navode da je veliki broj građana Bosne i Hercegovine (BiH), Severne Makedonije i Crne Gore dobio poziv da se vakciniše tokom narednog vikenda i to, uglavnom, vakcinom AstraZeneka.

Osim toga, i Privredna komora Srbije je najavila da će upotrebiti 10.000 vakcina za imunizaciju privrednika zemalja regiona, takođe ovog vikenda.

Pojedini mediji iz BiH, međutim, tvrde da je reč o tome da Srbija zapravo želi da se oslobodi zaliha vakcine AstraZeneka kojima ističe rok u ponedeljak, 29. marta.

U isto vreme, jedan deo građana Srbije naveo je da im je ranije zakazana vakcinacija za vikend, ruskim vakcinama Sputnjik V, odložena za 31. mart bez objašnjenja.