“Besramno licemerje”: DPS o Krivokapićevom polaganju venca Zoranu Đinđiću…

0
(BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE/Sasa Matic/DS)

(Beta) – Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) ocenila je danas da je polaganje cveća od strane crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića na spomen ploču prvom demokratskom premijeru Srbije, ubijenom u dvorištu Vlade Srbije, besramno licemerje i nakaradni marketing.

“Jer Zoran Đinđić je bio sve što Krivokapić nije, niti će ikada biti”, saopštio je poslanik DPS-a, Miloš Nikolić.

Kako je dodao, najpre kao jedan od lidera opozicije a kasnije i kao premijer Srbije, Đinđić je pokušao da sprovede proces društvene emancipacije, da stvori modernu građansku državu Srbiju okrenutu prema zapadu, sa snažnom ekonomijom, efikasnom upravom.

“Nije uspeo, jer su ga u tome zaustavili na surov i podmukao način, a verski poglavari, Krivokapićevi mentori i uzori, i mrtvog su ga ‘opominjali’ da ‘ko se mača lati, od mača će i da strada'”, rekao je Nikolić.

Krivokapić je u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji otkada se nalazi na premijerskoj funkciji.

On je, ranije danas, položio venac na spomen-ploču bivšem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću ubijenom u martu 2003. godine.

Premijer Zdravko Krivokapić je, komentarišući to što je položio venac na spomen-ploču Zoranu Đinđiću u Beogradu, rekao da je osećao obavezu da oda počast čoveku koji je bio vizionar, i koji je želeo da Srbija i region budu drugačiji.

“Često se osvrnem na izjave Zorana Đinđića koji mi predstavljaju putokaz za delovanje”, rekao je Krivokapić za RTS.